Πέμπτη 6 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΘΗΝΑ
«Μίλησαν» ταξικά, συνειδητά, πολιτικά

Απεργοί εργάτες παρέλυσαν μεγάλα εργοστάσια κι επιχειρήσεις, «έπνιξαν» όλο το κέντρο της Αθήνας

Ανεβαίνουν προς το Σύνταγμα
Ανεβαίνουν προς το Σύνταγμα
Ο εργαζόμενος λαός της Αθήνας «μίλησε» χτες σε μια μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία που ξεκινούσε από την Ομόνοια και κατέληγε στους Στύλους του Ολυμπίου Διός: Καμία θυσία για την πλουτοκρατία! ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία ληστεύουν το λαό για την πλουτοκρατία!

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 π.μ. με το μεγαλύτερο όγκο των απεργών διαδηλωτών να μην μπορεί καν να πλησιάσει την πλατεία Ομονοίας λόγω της μαζικής συμμετοχής δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, νέων, ανέργων, σπουδαστών, μαθητών. Οι προσυγκεντρώσεις - με μπλοκ μαζικά όσο καμία άλλη φορά και πολιτική οργή να ξεχειλίζει - κατευθύνθηκαν προς τους δρόμους γύρω από την Ομόνοια οργανωμένα, συντεταγμένα και φωνάζοντας συνθήματα για τις ανάγκες της τάξεις τους που είναι ώριμες να ικανοποιηθούν σήμερα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης οι «ουρές» της διαδήλωσης έφταναν στην Πατησίων μέχρι την οδό Χαλκοκονδύλη, στη Σταδίου μέχρι την οδό Πεσμαζόγλου και στη Αγίου Κωνσταντίνου μέχρι την οδό Μενάνδρου.

«Ολοι στο δρόμο, ξεσηκωμός! Να μην πτωχεύσει ο λαός» και «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς τα αφεντικά» βροντοφώναξαν χιλιάδες. Εργαζόμενοι και νέοι που από τις 17 Δεκέμβρη και όλους αυτούς τους μήνες βρίσκονται στους δρόμους, αψηφώντας τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. Στο πλευρό τους αυτοαπασχολούμενοι και ΕΒΕ που έκλεισαν τα μαγαζιά τους και διαδήλωσαν με την ΠΑΣΕΒΕ, φοιτητές και σπουδαστές με το ΜΑΣ, μαθητές με το ΣΑΣΑ, γυναίκες με την ΟΓΕ κτλ.

Από την Ομόνοια

*

Από την Ομόνοια
Διαδήλωσαν τη δύναμή τους. Επιταχύνοντας το βηματισμό της οργάνωσης για την αντεπίθεση. Εχοντας σημειώσει και σχεδιάζοντας διαρκώς τη συνέχεια και ένταση της δουλειάς για την οργάνωση. Με νέα βήματα, σε κλάδους και περιοχές. Οπως το κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας Αττικής του οποίου το μπλοκ χτες, σε μία από τις πρώτες του εμφανίσεις, ήταν ιδιαίτερα μαζικό. Οπως η Γραμματεία Κερατέας του ΠΑΜΕ, μία από τις τοπικές Γραμματείες που προσπαθούν να ενισχύσουν τη δράση τους.

Η πορεία ξεκινά γύρω στις 12 το μεσημέρι. Είναι από τις μαζικότερες των τελευταίων δεκαετιών. Το κυριότερο: Είναι συνειδητή, οργανωμένη, περιφρουρημένη, η αγανάκτηση συναντά το ταξικό συμφέρον των λαϊκών στρωμάτων. Μόλις οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι περνούν έξω από τη Βουλή, τα συνθήματα «φουντώνουν»: «Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες», «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη», φωνάζουν χιλιάδες εργαζόμενοι. Παρά τις προσπάθειες η μεγαλειώδης πορεία να συκοφαντηθεί, να χάσει το περιεχόμενο και τον προσανατολισμό της, οι ταξικές και ριζοσπαστικές δυνάμεις δρουν ψύχραιμα, περιφρουρούν την πορεία από προβοκάτσιες, ευτράπελα και ανέξοδη εκτόνωση.

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και επίσης μίλησε ο Μπάμπης Μαυροθαλασσίτης εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ. Επίσης, παραβρέθηκαν: Πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών.

Στα Μέγαρα

Η Σταδίου πλημμύρισε ασφυκτικά

*

Η Σταδίου πλημμύρισε ασφυκτικά
Δυναμική και αποφασιστική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση εργαζομένων, νέων, συνταξιούχων κ.ά. που έγινε στα Μέγαρα από τις ταξικές δυνάμεις της περιοχής, ενώ και η απεργία κυμάνθηκε με μεγάλα ποσοστά συμμετοχής όπως στην οικοδομή, στο δήμο και στη δημοτική επιχείρηση, στις υπηρεσίες του δημοσίου, σε σχολεία κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μέτρα και «αντίμετρα» τσακίζουν τη ζωή μας, οργάνωση κι αγώνας η μόνη επιλογή μας! (2017-05-18 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις καταδίκης του νόμου-«οδοστρωτήρα» (2014-04-01 00:00:00.0)
Μέτωπο υπεράσπισης της κυριακάτικης αργίας (2013-11-05 00:00:00.0)
Μαζικά στους δρόμους με αιχμή τα ζητήματα της Υγείας (2013-11-01 00:00:00.0)
Καθολικός αγώνας στα εργοστάσια και στους δρόμους (2011-06-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ