Πέμπτη 6 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΓΕΡΙΝΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός

Το Αλγερινό Κόμμα για τη Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό απέστειλε το εξής μήνυμα:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Εκ μέρους όλων των μελών και οπαδών μας, εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στους εργάτες και σε όλον τον εργαζόμενο πληθυσμό της Ελλάδας που βρίσκονται σε γενική απεργία για να εναντιωθούν στα σχέδια που έχουν εξυφανθεί ενάντια στο λαό σας από τους ιμπεριαλιστικούς ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του ΔΝΤ και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Η εξαιρετική αντίδρασή σας ενάντια σε αυτά τα εγκληματικά σχέδια δείχνει σε όλους τους εργαζόμενους και σε όλους τους λαούς ότι, απέναντι στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου που θέλουν τα θύματά τους να πληρώσουν την πολιτική τους, η πάλη και μόνο η πάλη είναι το μοναδικό μέσο για να το υποχρεώσουν σε αναδίπλωση.

Απαιτώντας πάγωμα μισθών και μείωσή τους για πολλά χρόνια, αύξηση του ΦΠΑ, συνταξιοδότηση στα 67 χρόνια και μείωση των συντάξεων, αύξηση των τιμών των προϊόντων πρώτης ανάγκης κλπ., ο καπιταλισμός έδειξε, για μια ακόμη φορά, τον απάνθρωπο χαρακτήρα του. Το να αμφισβητεί κανείς αυτό το καθεστώς και το να ζητά την αντικατάστασή του με το σοσιαλισμό γίνεται, μέρα με την ημέρα, πιο προφανές για όλους τους πραγματικούς κομμουνιστές, για όλους τους επαναστάτες και για όλους τους συνειδητοποιημένους εργαζόμενους. Η πάλη που διεξάγεται εδώ και μήνες από το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, προκειμένου να κινητοποιηθούν οι εργαζόμενοι, οι νέοι και τα κοινωνικά στρώματα, θα φέρει καρπούς αργά ή γρήγορα. Απέναντι στον καπιταλισμό που βρίσκεται σε κρίση, η ύπαρξη ενός κόμματος πιστού στο μαρξισμό - λενινισμό και ενός ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος είναι η μόνη εγγύηση επιτυχίας.

Στην Αλγερία παρακολουθούμε καθημερινά όσα συμβαίνουν στη χώρα σας και εξηγούμε στους εργαζόμενους ότι η πάλη σας είναι νόμιμη και ότι αξίζει την αλληλεγγύη όλων των προοδευτικών δυνάμεων ολόκληρου του κόσμου. Ζήτω η πάλη των εργαζομένων στην Ελλάδα! Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός. Σας στέλνουμε τους αδελφικούς και μαχητικούς χαιρετισμούς μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ