Σάββατο 22 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Εδωσαν τη μάχη της απεργίας

Οι εργάτες έστειλαν το μήνυμα ότι παλεύουν και θα νικήσουν

Ο Γ. Πέρρος στη χτεσινή συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης
Ο Γ. Πέρρος στη χτεσινή συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης
Μόλις άρχισε να χαράζει. Απεργοί οικοδόμοι, εμποροϋπάλληλοι, εργάτες στη βιομηχανία, στην κλωστοϋφαντουργία, στο φάρμακο, έπαιρναν θέσεις για την περιφρούρηση της απεργίας, έξω από τα γιαπιά, έξω από τα πολυκαταστήματα, έξω από τα εργοστάσια. Η τρομοκρατία της εργοδοσίας έσπασε για ακόμα μια φορά τα μούτρα της μπροστά στην απόφαση των εργαζομένων αυτή η απεργία να έχει συμμετοχή, αυτή η απεργία να στείλει το μήνυμα: Οι εργάτες παλεύουν και θα νικήσουν.

Δεκάδες συνεργεία των οικοδόμων βγήκαν από χτες τα ξημερώματα στα γιαπιά καλώντας στη συγκέντρωση, που θα γινόταν λίγη ώρα αργότερα. Σε όλα τα μεγάλα έργα, όπως στο Ολυμπιακό Χωριό, στο Μετρό, στην Περιφερειακή Υμηττού, στον Ιππόδρομο, η συντριπτική πλειοψηφία των οικοδόμων συμμετείχαν στην απεργία.

Αντίστοιχα, στον κλάδο κλωστοϋφαντουργίας-ιματισμού-δέρματος οι συνδικαλιστές και απεργοί έδωσαν σε πολλούς χώρους εργασίας τη μάχη της περιφρούρησης με επιτυχία. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στη ΣΕΞ ΦΟΡΜ, στη ΦΙΝΤΕΞΠΟΡΤ και σε πολλά τσαγκαράδικα η συμμετοχή ήταν καθολική.

Σε μεγάλα ποσοστά κυμάνθηκε η συμμετοχή στον κλάδο του φαρμάκου. Οι εργαζόμενοι σε ΑΔΕΛΚΟ, ΛΟΡΕΑΛ, ΛΑΒΙΦΑΡΜ, ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και στα τρία εργοστάσια της ΦΑΜΑΡ συμμετείχαν καθολικά και στην απεργία αλλά και στη συγκέντρωση που ακολούθησε.

Στον κλάδο του μετάλλου, στα εργοστάσια ΚΑΖΗΣ και ΦΥΡΟΓΕΝΗΣ η συμμετοχή των μεταλλεργατών άγγιξε το 100% ενώ και σε δεκάδες βιοτεχνίες δόθηκε με επιτυχία η μάχη της απεργίας.

Τη δική τους μάχη έδωσαν οι εμποροϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ. Στα μεγάλα πολυκαταστήματα, στα σούπερ μάρκετ στήθηκαν μπλόκα περιφρούρησης. Η μάχη αυτή έφερε και αποτελέσματα, καθώς μεγάλο ποσοστό εργαζομένων από τα «Πράκτικερ» Αιγάλεω, Ταύρου και Ελληνικού απέργησαν και συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία.

Το πολυκατάστημα «Χόντος Σέντερ» στην Ομόνοια έκλεισε. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και στην πορεία από τα πολυκαταστήματα «Λαμπρόπουλος» και «Φωκάς». Μάλιστα, οι απεργοί εμποροϋπάλληλοι λίγο πριν την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν μια ακόμα «πορεία» στην Ερμού και στην Αιόλου, μετατρέποντας τον εμπορικό δρόμο σε τόπο αγώνα.

Καθολική ήταν η συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων στο κατάστημα ΣΕΥΛΕ (Συνεταιρισμός ηλεκτρολόγων), ενώ μεγάλη επίσης ήταν η συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων στα καταστήματα «Κωνσταντακάτος» και «Καλυβιώτης». Οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «Καρφούρ-Μαρινόπουλος» έδωσαν το δικό τους «παρών» με αρκετά καλή συμμετοχή στην απεργία και στην πορεία.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι έδωσαν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας έξω από μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας, όπως στο «Χίλτον», στο «Ledra Marriott» και σ' άλλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ