Σάββατο 22 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... ενοχλητικά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΝΑΙ, ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΛΛΟΙ νιώθουν - τουλάχιστον - άβολα στην Ελλάδα με τα μαζικότατα αντιπολεμικά συλλαλητήρια. Και τούτο γίνεται φανερό μέρα με την ημέρα. Γι' αυτό πρέπει να συνεχίσουμε.

Είναι η καλύτερη απάντηση στον Πρωτόπαππα που συνιστούσε ψυχραιμία, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, όταν τόσο στο συλλαλητήριο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης έγιναν με τον ...παλιό καλό τρόπο τα λεγόμενα επεισόδια. Και στους κάθε λογής επικριτές, όπως ο Μητσοτάκης, που θεωρεί ότι οι μαθητές διαδηλώνουν για να κάνουν πλάκα.

Και το κυριότερο είναι η καλύτερη απάντηση στο έγκλημα που συντελείται στο Ιράκ από τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς και την ελληνική κυβέρνηση, μαζί με διάφορους άλλους, που υποκρίνονται πως δε συνεργάζονται.

Να μην ξεχάσουμε, βέβαια, τα τηλεοπτικά κανάλια που θεώρησαν για μια ακόμα φορά σωστό να προβάλλουν κάποιες αστείες «αψιμαχίες» και όχι ένα συλλαλητήριο με πρωτοφανή μαζικότητα. Τους ευχαριστούμε για τη συμβολή τους στην... ενημέρωση.

ΔΕ ΛΕΜΕ ΟΙ Ευρωπαίοι ηγέτες, με πρώτο και καλύτερο τον προεδρεύοντα και πρωθυπουργό της Ελλάδας, «βλέπουν στο μέλλον». Μόνο που το κάνουν για να μη βλέπουν στο παρόν. Μόνο τραγελαφικό, μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς το γεγονός αυτοί να ασχολούνται με την «επόμενη μέρα» στο Ιράκ, όταν τη σημερινή ημέρα βομβαρδίζεται.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Οσο για τη χτεσινή παρουσία του πρωθυπουργού να μιλά για την «ανταγωνιστικότητα» των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων εν μέσω πολέμου και αντιπολεμικών διαδηλώσεων σε ολόκληρο τον πλανήτη ήταν στην καλύτερη των περιπτώσεων αξιοθρήνητη.

Ολ' αυτά, όμως, ήταν η «βιτρίνα», μια και το πραγματικό παζάρι αυτή τη στιγμή γίνεται στο παρασκήνιο με τις «υπεύθυνες» δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης να ψάχνουν πώς θα μπουν στο παιχνίδι της μοιρασιάς. Και μάλιστα ζητιανεύοντας όπως όλα δείχνουν.

Και ας μη μας ταλαιπωρούν περισσότερο με την «ενιαία φωνή» της Ευρώπης, γιατί είναι σαφές πως η Ευρώπη που εννοούν αυτοί δεν έχει κάτι να πει. Οι μόνοι που έχουν να πουν είναι οι λαοί που διαδηλώνουν σε κάθε πρωτεύουσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ