Σάββατο 22 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
«Βούλιαξαν» οι πόλεις

Μαζικότατο το συλλαλητήριο και στην Καλαμάτα

Αλεξανδρος Ανδρινοπουλος

Μαζικότατο το συλλαλητήριο και στην Καλαμάτα
Για δεύτερη συνεχή ημέρα, με αφορμή και την απεργία που κήρυξε το ΠΑΜΕ, χιλιάδες λαού και νεολαίας βγήκαν και πάλι στους δρόμους και «βούλιαξαν» με τον όγκο, το πάθος και τον παλμό ολόκληρο το Μοριά. Συγκλονιστική ήταν για μια ακόμη φορά η συμμετοχή των μαθητών, που ακούραστοι και ανεξάντλητοι σε συνθήματα και ευρηματικές ενέργειες ξεσήκωναν το λαό στέλνοντας το μήνυμά τους: «Εμείς θα σταματήσουμε τον πόλεμο αυτό».

Στην Πάτρα, οι χώροι της οικοδομής, του ιματισμού, του μετάλλου καθώς και πολλά εργοστάσια στη Βιομηχανική Περιοχή απέργησαν σχεδόν καθολικά. Χιλιάδες λαού και νεολαίας διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης για τρεις και πλέον ώρες, ανανεώνοντας το ραντεβού για σήμερα το μεσημέρι στη συμβολική περικύκλωση της βάσης του Αράξου.

Στην Κόρινθο, περισσότεροι από 5.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και στη συνέχεια ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στην Καλαμάτα, περίπου 3.000 διαδηλωτές, στη συντριπτική τους πλειοψηφία μαθητές και φοιτητές βγήκαν στους δρόμους για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στον πόλεμο. Στο Ναύπλιο, η πλατεία Δημαρχείου γέμισε ασφυκτικά από 2.000 διαδηλωτές, κυρίως μαθητές, και ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης.

Η Πάτρα της εργατιάς και της νεολαίας βρέθηκε στο δρόμο
Η Πάτρα της εργατιάς και της νεολαίας βρέθηκε στο δρόμο
Επίσης στην Πελοπόννησο απεργιακές συγκεντρώσεις και αντιπολεμικά συλλαλητήρια έγιναν σε Τρίπολη, Πύργο, Αίγιο και Κιάτο.

Στην Κεφαλονιά, στην απεργιακή συγκέντρωση που έγινε μπροστά από το Εργατικό Κέντρο, βροντερό «παρών» έδωσαν οι μαθητές και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του νησιού, ενώ ανάλογη κινητοποίηση έγινε και στη Ζάκυνθο όπου το Εργατικό Κέντρο του νησιού είχε προκηρύξει απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ