Σάββατο 22 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Οι επίσημες απώλειες

ΝΤΟΧΑ.--

Δύο Αμερικανοί πεζοναύτες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της χερσαίας εισβολής των συμμαχικών δυνάμεων στο Νότιο Ιράκ, από το Κουβέιτ, και τις μάχες που ακολούθησαν στην περίμετρο του στρατηγικού λιμανιού Ουμ Κασρ και των επιχειρήσεων προσέγγισης της Βασόρας. Αυτός είναι ο επίσημος απολογισμός των χερσαίων συγκρούσεων για τη χθεσινή μέρα των μαχών, που δόθηκε από το αρχηγείο των αμερικανικών δυνάμεων στην Ντόχα του Κατάρ.

Νωρίτερα, χτες, είχε ανακοινωθεί ότι συνετρίβη μεταγωγικό ελικόπτερο τύπου «CH-46» με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 8 στρατιώτες της βρετανικής τρίτης ταξιαρχίας των ειδικών δυνάμεων και 4 Αμερικανοί στρατιώτες, επίσης, των ειδικών δυνάμεων, που έπαιρναν μέρος στις χερσαίες επιχειρήσεις στο Νότιο Ιράκ. Την είδηση επιβεβαίωσε τόσο το αμερικανικό στρατηγείο στην Ντόχα όσο και ο Βρετανός αντισυνταγματάρχης Μπεν Κέρι, αν και απέφυγαν να διευκρινίσουν τα αίτια της συντριβής του, δηλαδή αν επρόκειτο για βλάβη είτε για κατάρριψη της ιρακινής αεράμυνας. Πρόκειται για το τρίτο ελικόπτερο των συμμαχικών δυνάμεων που συντρίβεται από την έναρξη των επιχειρήσεων.

Τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των νεκρών εξέφρασαν τόσο ο Αμερικανός Πρόεδρος και ο υπουργός Αμυνας όσο και ο Βρετανός πρωθυπουργός και ο ΥΠΕΞ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ