Σάββατο 22 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Συνομιλίες με Ταλιμπάν;

ΚΑΜΠΟΥΛ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Ηγετικά στελέχη των Ταλιμπάν εμφανίζεται να βρίσκονται στις Μαλδίβες με στόχο τις συνομιλίες για την προώθηση «εθνικής συμφιλίωσης», που αναμένεται να στοιχίσει εκατομμύρια δολάρια. Οι διοργανωτές της ανεπίσημης συνάντησης που ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης υποστηρίζουν ότι θα λάβουν μέρος περισσότερες από 45 αντιπροσωπείες «μαχητών» και «παρατηρητές» της κυβέρνησης. «Ενοχλημένος» εμφανίζεται ο εγκάθετος πρόεδρος Χ. Καρζάι, που ουσιαστικά τον παρακάμπτουν.

Οι αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις του Αφγανιστάν, από την άλλη πλευρά, απέναντι στην κατακραυγή που ακολούθησε τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις εναντίον αμάχων, ξεκίνησαν έρευνα σχετικά με τη συμμετοχή Αμερικανών κατοχικών στρατιωτών σε αυτές.

Στο Πακιστάν, τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις ενόπλων μοτοσικλετιστών στο Καράτσι, στο πλαίσιο των εθνοτικών συγκρούσεων και αντιθέσεων που καλλιεργεί η κυβέρνηση της χώρας.

Παράλληλα, η κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ, μετά την απαγόρευση του Facebook, προχώρησε και στο μπλοκάρισμα του You Tube, για βλάσφημο περιεχόμενο που προσβάλλει το Ισλάμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ