Πέμπτη 27 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Κρύβεται η ουσία πίσω από τη στοχοποίηση

Η απάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου

Παρέμβαση στη συζήτηση που εξελίσσεται σχετικά με τους μισθούς των εργαζόμενων της Βουλής, έκανε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ύστερα από τη συνάντηση με την ΕΙΝΑΠ.

Η όλη συζήτηση για το εύρος των περικοπών στους μισθούς των συγκεκριμένων υπαλλήλων συντηρείται σκόπιμα από τα αστικά ΜΜΕ και αξιοποιείται για να ενταθεί ο αποπροσανατολισμός σχετικά με τα πραγματικά αίτια της καπιταλιστικής κρίσης. Στο ίδιο πνεύμα, κινείται και η συζήτηση για τη μονιμοποίηση ανακλητών υπαλλήλων της Βουλής, στην οποία το ΚΚΕ αντιτάχθηκε όσες φορές επιχειρήθηκε, τόσο επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, όσο και επί ΝΔ.

Για τη συζήτηση σχετικά με τους υπαλλήλους της Βουλής, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε χτες:

«Ολη αυτή η συζήτηση για τους υπαλλήλους της Βουλής γίνεται για να καλύψουν, για να μιλήσουμε στο πλαίσιο της Βουλής, ότι: Αρνούνται να καταργήσουν τις βουλευτικές συντάξεις. Αρνούνται να μειώσουν τις αμοιβές των βουλευτών. Αρνούνται την ονομαστικοποίηση των μετοχών, ούτως ώστε να λειτουργεί ένα "πόθεν έσχες" αντικειμενικό.

Αν τα κάνουν όλα αυτά, τότε ας συζητήσουμε και για τους υπαλλήλους της Βουλής. Αλλά δεν μπορεί να στοχοποιούν τους υπαλλήλους της Βουλής, ενώ κάνουν ψιλοπράγματα για τον έλεγχο των βουλευτών και αρνούνται την ουσία της πραγματικής επίλυσης του προβλήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ