Πέμπτη 27 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να απειλούν συνεχίζουν οι προμηθευτές

Ενώ η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου αφήνουν στο απυρόβλητο την πολιτική που εμπορευματοποιεί το Φάρμακο, οι φαρμακοβιομήχανοι τροφοδοτούν αμείωτα την προσπάθεια να γίνει ο λαός «μπαλάκι».

Την αναστολή παραδόσεων υλικών στα νοσοκομεία από το σύνολο των μελών του από την 1η Ιούνη ανακοίνωσε στο μεταξύ χτες ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας (τα μέλη του διακινούν κάθε είδους υγειονομικό υλικό, πλην φαρμάκων). Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα συσσωρευμένα για μια εξαετία χρέη των νοσοκομείων προς τα 185 μέλη του Συνδέσμου ανέρχονται σήμερα σε 3 δισ. ευρώ. Ακόμα ότι «κατά τη διάρκεια της αποχής παραδόσεων, θα υπάρξει μηχανισμός ασφαλείας για την πλήρη κάλυψη των επειγόντων περιστατικών».

Την ίδια ώρα, ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) ανακοίνωνε ότι προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση της αγορανομικής διάταξης περί προσωρινής οριζόντιας μείωσης των τιμών των φαρμάκων, ως αντισυνταγματικής. Ο Σύνδεσμος που εκπροσωπεί τις πολυεθνικές του φαρμάκου ζητάει να εφαρμοστεί άμεσα ο νόμος που προβλέπει διαμόρφωση της τιμής με βάση το μέσο όρο των τριών φθηνότερων χωρών της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ