Πέμπτη 27 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Κατάσταση τραγική για ασθενείς και εργαζόμενους

Ερώτηση του ΚΚΕ συζητήθηκε χτες στη Βουλή

Αμεση λήψη μέτρων για το νοσοκομείο Λευκάδας, απαίτησε χτες με Ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης, καταγγέλλοντας τις ελλείψεις προσωπικού, την ανυπαρξία υποδομών και την κατάσταση του κτιρίου, για να λάβει όμως γενικόλογες και αόριστες απαντήσεις από την υπουργό Υγείας.

Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση για τη δημιουργία νέου κτιρίου όπου η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε ότι «το έχουμε ενταγμένο στις γενικές προτεραιότητες του ΕΣΠΑ», ενώ αρκέστηκε να δηλώσει ότι προωθείται η έγκριση κονδυλίου 2.400.000 ευρώ για διορθώσεις στο υπάρχον κτίριο που έχει σοβαρά προβλήματα μετά το σεισμό του 2003. «Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν ελλείψεις», επισήμανε η υπουργός, αρκούμενη να δηλώσει ότι «αναμένεται η κρίση για 5 θέσεις ειδικευμένου ιατρικού προσωπικού» και «4 θέσεις βρίσκονται στο στάδιο της επαναπροκήρυξης» και ειδικά για τους θερινούς μήνες σημείωσε «θα έχουμε την ετοιμότητα για θέσεις επικουρικού ιατρικού προσωπικού».

«Είναι τραγική η κατάσταση που επικρατεί. Οδεύει για κλείσιμο το νοσοκομείο», σημείωσε παίρνοντας το λόγο ο Ν. Μωραΐτης, σημειώνοντας πως «η λειτουργία οφείλεται στον ηρωισμό των εργαζομένων». Οπως είπε, «έχουμε ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ξεπερνούν το 50%» και παράλληλα «έχουμε εφημερίες απλήρωτες για μήνες και είχαμε ομαδική παραίτηση 10 γιατρών». Συνέχισε, λέγοντας ότι υπάρχουν «καθαρίστριες με εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα», ενώ το νοσοκομείο «στεγάζεται σε κτίριο που έχει κατασκευαστεί εδώ και μισόν αιώνα» και «δεν έχουν γίνει επιδιορθώσεις μέχρι σήμερα». Ενδεικτικά ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε πως «η αιμοκάθαρση γίνεται σε κοντέινερ» και συνολικά «αναγκάζονται ασθενείς να μεταφέρονται στην Πρέβεζα και στην Πάτρα» και στη συνέχεια «βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τα λαϊκά νοικοκυριά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ