Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
Να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ για το Παλαιστινιακό

Παρέμβαση του  ευρωβουλευτή του ΚΚΕ  στη δημόσια συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Αλυσανδράκης, στη διάρκεια της δημόσιας συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων, κατά την οποία ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών κ. Μοσκοβισί, που ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου, ενημέρωσε τους βουλευτές του ΕΚ για τις αποφάσεις του τελευταίου Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, υπέβαλε ερώτηση στον κ. Μοσκοβισί, εάν το Συμβούλιο έχει την πρόθεση να πιέσει το Ισραήλ, ώστε να σταματήσει η γενοκτονία των Παλαιστινίων και να δεχτεί την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Παλαιστίνη, ως μέλος της αντιπροσωπείας της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς. Επισήμανε ότι η κατάσταση στην Παλαιστίνη είναι τέτοια που δεν αρκούν οι «καλές υπηρεσίες» του κ. Σολάνα ή οι επισκέψεις του κ. Βεντρίν και τόνισε ότι το θέμα είναι να σταματήσει η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης και να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Στην απάντησή του ο κ. Μοσκοβισί συνέστησε να γίνεται οικονομία στη λέξη γενοκτονία, μολονότι δέχτηκε ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Δήλωσε, επίσης, ότι θέση της ΕΕ είναι η εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ, πράγμα που θα επαναλάβει ο κ. Βεντρίν στην περιοδεία του στη Μέση Ανατολή, μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Νίκαιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ