Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους
  • Σήμερα στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων, από Επιτροπές Ειρήνης και τη «Νεανική Δράση για την Ειρήνη»
  • Ανακοινώσεις καταδίκης της ισραηλινής βαρβαρότητας και συμπαράστασης στον αγώνα των Παλαιστινίων από το Δημοτικό Συμβούλιο Ταύρου και το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο

Με ποικίλες μορφές και εκδηλώσεις, μαζικοί φορείς της Ελλάδας συνεχίζουν να επιδεικνύουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Εκδήλωση συμπαράστασης

Εκδήλωση συμπαράστασης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για πατρίδα στα δικά του εδάφη, που κατέχονται παράνομα από το Ισραήλ, με πλήρη κάλυψη των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, διοργανώνουν σήμερα στις 17.30 οι Επιτροπές Ειρήνης και η «Νεανική Δράση για την Ειρήνη» του Κέντρου Αθήνας, μαζί με μαζικούς φορείς της περιοχής και την προξενική παλαιστινιακή αρχή. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων, Βερανζέρου 1 (πλ. Κάνιγγος), στο 2ο όροφο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί ταινία από το δράμα του παλαιστινιακού λαού, ενώ θα γίνουν ομιλίες και χαιρετισμός από εκπρόσωπο της Παλαιστινιακής Αρχής και η εκδήλωση θα κλείσει με παλαιστινιακό χορευτικό συγκρότημα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ταύρου

Τη συμπαράστασή του στον παλαιστινιακό λαό εκφράζει με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Ταύρου, καταδικάζοντας ταυτόχρονα την ισραηλινή βαρβαρότητα και «το νέο αποτρόπαιο έγκλημα της "νέας τάξης", όπως επίσης και τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους υποστηριχτές τους».

Παράλληλα, με το ίδιο ψήφισμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Ταύρου απαιτεί την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ για την Παλαιστίνη, «ώστε επιτέλους να μπορέσουν τα μικρά παιδιά να ζήσουν σε έναν κόσμο ειρηνικό και ανεξάρτητο, όπως άλλωστε έχουν κάθε δικαίωμα».

Χαρακτηριστικά στο ψήφισμα σημειώνεται: «Οι δήθεν ειρηνευτικές συνομιλίες για το θέμα της Μέσης Ανατολής συνεχίζονται με δολοφονίες στην Παλαιστίνη. Από τις 28 του Σεπτέμβρη εκατοντάδες Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους, αν και το μόνο που ζητούν είναι να έχουν τη δική τους πατρίδα, να μην επιβλέπουν τις κινήσεις τους τα άρματα μάχης, να μη γεμίζει ο ουρανός τους ελικόπτερα και να μη βομβαρδίζονται χωριά με στόχο να εποικιστούν χωρίς να υπάρξει "υπερβολική βία". Η έκκληση του ΟΗΕ προκαλεί κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο. Η ισραηλινή κυβέρνηση του σοσιαλιστή Μπαράκ, με τις πλάτες των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προχωρά στον πλήρη αποκλεισμό των Παλαιστινίων και τους καταδικάζει στην πείνα».

Οι εργαζόμενοι της Λέσβου

Με ψήφισμά της η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της προς τον παλαιστινιακό λαό, αποφάσισε «την ενίσχυση του αγώνα του με 100.000 δρχ.», σε ένα συμβολισμό «συμπαράστασής μας σε έναν ολόκληρο λαό, που δοκιμάζεται από έναν ιμπεριαλισμό και τον χωροφύλακα τοποτηρητή του, το κράτος του Ισραήλ», όπως αναφέρει το κείμενο σχετικής ανακοίνωσης.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμη: «Διαπιστώνουμε ότι σήμερα παρουσιάζεται αντεστραμμένη η εικόνα της πραγματικότητας. Οπως και στον πόλεμο των αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων ενάντια στο γιουγκοσλαβικό λαό, προσπαθούν πάλι να πιστέψουμε ότι σκοτώνονται οι πάνοπλοι Ισραηλινοί στρατιώτες από τον πετροπόλεμο του παλαιστινιακού Λαού (...). Αυτές οι επιθέσεις είναι ίδιες με τις επιθέσεις που δέχεται όλη η ανθρωπότητα από τον ιμπεριαλισμό συνολικά και κύρια η εργατική τάξη».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο, να ενισχύσει με κάθε τρόπο τον μαχόμενο παλαιστινιακό λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ