Τετάρτη 2 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταδικάζουν το έγκλημα

Με ανακοινώσεις τους, πολλοί φορείς στη χώρα μας καταδικάζουν το νέο έγκλημα και υποδεικνύουν τους συνένοχους ιμπεριαλιστές:

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) καταδικάζει το έγκλημα που έχει τη στήριξη των ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ. Καλεί «τη Διεθνή Ομοσπονδία Αντιστασιακών (FIR) να πάρει θέση και με ανακοίνωσή της να καλέσει όλες τις οργανώσεις - μέλη της, να καταγγείλουν τέτοιες φασιστικού τύπου δολοφονίες, κάτω από ΝΑΤΟική ομπρέλα, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τον παλαιστινιακό λαό, και να απαιτήσουν από το Ισραήλ να επιτρέψει στους Παλαιστίνιους να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή σε ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος».

Την άγρια δολοφονική επίθεση του ισραηλινού στρατού κατά της νηοπομπής αλληλεγγύης καταγγέλει σε ανακοίνωσή της και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), επισημαίνοντας πως «οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν είναι άμοιρες ευθυνών, αφού όχι μόνον ανέχθηκαν και ενθάρρυναν την ισραηλινή επιθετικότητα, αλλά και παραχώρησαν γην και ύδωρ για κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τους δολοφόνους». Η ΑΣΓΜΕ καλεί τον ελληνικό λαό «να καταδικάσει τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και τους άδικους πολέμους τους, να εκφράσει αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό και να διαπαιδαγωγήσει τη νέα γενιά στη συνεργασία των λαών, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στον εθνικισμό, στο ρατσισμό, στον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου. Ενάντια, δηλαδή, στη Νέα Τάξη και τα σχέδιά της».

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, ανάμεσα στα άλλα, καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τη πολιτική των ίσων αποστάσεων ανάμεσα σε θύτη και θύματα και να απαιτήσει, όπως απαιτούν όλοι οι λαοί, την παραδειγματική τιμωρία των μακελάρηδων των λαών.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων και Θυγατρικών Εταιρειών ΟΑΣΑ υπογραμμίζει τις «τεράστιες ευθύνες που φέρουν οι ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ, που με τη στάση τους όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο δεν καταδικάζουν, αλλά αντίθετα σιγοντάρουν και ενισχύουν τους επιθετικούς επεκτατικούς σχεδιασμούς του Ισραήλ σε βάρος του κράτους της Παλαιστίνης». Υπογραμμίζει τις «τεράστιες ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων, που με την πολιτική τους διαχρονικά στηρίζουν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, συνεχίζουν τις διμερείς στρατιωτικές σχέσεις, οργανώνουν κοινές ασκήσεις».

Το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης εκφράζουν, με ανακοίνωσή τους, την οργή για τη νέα δολοφονική επίθεση του ισραηλινού κράτους και σημειώνουν: «Η εκτράχυνση των προσπαθειών του ισραηλινού κράτους να παραμείνει το αγαπημένο "μαντρόσκυλο" των ιμπεριαλιστών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής - το "προκεχωρημένο φυλάκιο της πολιτισμένης Δύσης" - συνιστά δείκτη της αυξημένης έντασης των ενδο-ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, κεντρικών και περιφερειακών». Επίσης εκφράζουν την αγωνία τους για την τύχη του παλαιστινιακού λαού και των ακτιβιστών, και ιδιαίτερα για τον συνάδελφό τους Θανάση Τζιούμπα, εργαζόμενο του ΚΕΘΕΑ που συμμετέχει στην αποστολή.

Ο Δήμος Νίκαιας καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση του ισραηλινού στρατού στη διεθνή νηοπομπή αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας και καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία να ενισχύσουν την αντιιμπεριαλιστική τους πάλη και να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον ηρωικό παλαιστινιακό λαό, στηρίζοντας το δίκαιο αγώνα του.

Η ισραηλινή κυβέρνηση - σημειώνεται στην ανακοίνωση - ανοίγει ένα νέο γύρο δολοφονικών επιθέσεων, έχοντας εξασφαλίσει τη στήριξη και αναβάθμιση των σχέσεών της με την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις ΗΠΑ. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, τονίζεται ακόμα, δεν είναι άμοιροι ευθυνών, αφού προώθησαν στρατιωτικές συμφωνίες ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ και στήριξαν μέσα από την ΕΕ την ισραηλινή επιθετικότητα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) καταδικάζει το νέο μακελειό του ισραηλινού στρατού κατά της νηοπομπής στην αποκλεισμένη Γάζα, σημειώνοντας τη στήριξη που παρέχουν στο Ισραήλ οι ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ επειδή εξυπηρετεί τους ιμπεριαλιστικούς τους σχεδιασμούς στην περιοχή. Επιπλέον επισημαίνει τις ευθύνες και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της προηγούμενης της ΝΔ, καθώς όχι μόνον ανέχονται την ισραηλινή επιθετικότητα, αλλά υπογράφουν και συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας...

Ανακοινώσεις καταδίκης εξέδωσαν, επίσης, η «Γενική Λαϊκή Επιτροπή Εξωτερικής Διασύνδεσης και Διεθνούς Συνεργασίας» της Λιβύης, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Τράπεζας Αττικής, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων. Επίσης, οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του «Ευαγγελισμού» καταδίκασαν την έγκλημα του Ισραήλ σε χθεσινή τους κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ