Τετάρτη 2 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ξεκαθάρισμα και αποπροσανατολισμός με όχημα τα σκάνδαλα

Φτιάχνει κλίμα «αυτοκάθαρσης» και προσπαθεί να χρεώσει τη διαφθορά αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ

Το χαρτί της «κάθαρσης» για τον αποπροσανατολισμό του λαού φέρεται αποφασισμένος να παίξει ο Αντ. Σαμαράς, εμμένοντας ταυτόχρονα στην τακτική της συναίνεσης στην προώθηση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων.

Ενθαρρυμένη από τη χτεσινή εξέλιξη στην Εξεταστική Επιτροπή για τη «Ζήμενς», η Ρηγίλλης κάνει προσπάθεια να περάσει επικοινωνιακά στην αντεπίθεση και να χρεώσει τα σκάνδαλα αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ, εμμένοντας και στην κλήση του Κ. Σημίτη στην Εξεταστική Επιτροπή. Ταυτόχρονα, εμφανίζεται υπέρμαχος της αυτοκάθαρσης, προκειμένου να αλλάξουν οι εσωκομματικοί συσχετισμοί και να ισχυροποιηθεί η θέση του Αντ. Σαμαρά.

Φανερή, ωστόσο, ήταν η αμηχανία στην αντίδραση της ηγεσίας της ΝΔ απέναντι στην προσπάθεια του Γ. Καρατζαφέρη να εμπλέξει τον ίδιο τον Αντ. Σαμαρά στην υπόθεση της «Ζήμενς»: «Ο κ. Σαμαράς αναφέρεται μέσα στις λίστες της Siemens. Είναι ξεκάθαρο», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., επικαλούμενος το ημερολόγιο που κρατούσε η γραμματέας του Χριστοφοράκου.

«Η θέση του κ. Σαμαρά είναι ότι ενδιαφερόταν για την προώθηση ενός συγγενικού του προσώπου, διευθυντικού της Siemens, ο οποίος ήθελε μια καλύτερη θέση και αυτό είναι θεμιτό, δεκτό», συνέχισε ακάθεκτος (μιλώντας στον Αθήνα 9.84) ο αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ. Πηγές της ΝΔ χαρακτήριζαν «αστειότητες» τα όσα ανέφερε ο Γ. Καρατζαφέρης, αποφεύγοντας ταυτόχρονα να εκδώσουν κάποια επίσημη διάψευση.

Οι ίδιες πηγές προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν τα σενάρια «ρήξης» μεταξύ Αντ. Σαμαρά και Κ. Καραμανλή, τα οποία απέδιδαν σε παρεμβάσεις συγκροτημάτων των ΜΜΕ. Την ίδια στιγμή, όμως, γαλάζια στελέχη υποστηρικτές του προέδρου της ΝΔ «έριχναν λάδι στη φωτιά». Ο Β. Μιχαλολιάκος, έμμεσα πλην σαφώς, προέτρεψε τον Αντ. Σαμαρά να προχωρήσει σε διαγραφές, ενώ ζήτησε από τον Κ. Καραμανλή να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπέδι.

Υποστήριξε επίσης ότι «επί των ημερών της πρωθυπουργίας του Κ. Καραμανλή η διαφθορά δε μειώθηκε, αυξήθηκε», εκφράζοντας την ελπίδα οι Καραμανλής και Σημίτης «να ζητήσουν να παραστούν στην εξεταστική επιτροπή και να διευκολύνουν τους θεσμούς της δημοκρατίας να τα βγάλουν πέρα».

Η σκανδαλολογία κάνει ζημιά στον τόπο, υποστήριξε από την πλευρά της η ευρωβουλευτής Μ. Γιαννάκου, επισημαίνοντας ότι οι εξεταστικές επιτροπές πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους αθόρυβα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοκλήρωσε την κάθαρση της πολυεθνικής (2012-04-06 00:00:00.0)
Κάθε σχέση αποποιείται και η Ντ. Μπακογιάννη (2010-09-16 00:00:00.0)
Ερευνάται ο ρόλος «ενδιάμεσων» στις μίζες (2010-06-10 00:00:00.0)
Στόχος να μη θιγεί ο πυρήνας του συστήματος (2010-06-01 00:00:00.0)
Παιχνίδια εντυπώσεων με την κλήτευση Σημίτη (2010-05-29 00:00:00.0)
Κουκούλωμα πίσω από το ...συμψηφισμό (2008-07-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ