Τετάρτη 2 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ, ΤΕΛΟΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ

ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ: «Το νομοσχέδιο για την εκ βάθρων αναδιοργάνωση του ασφαλιστικού συστήματος ξαναγράφεται με βάση επακριβώς τα όσα προβλέπει το Mνημόνιο που υπέγραψε η Eλλάδα με το ΔNT, την EE και την EKT (...) H τρόικα έχει κάνει απολύτως ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να δεχθεί καμιά παρέκκλιση από την πολιτική, τις δράσεις, τα συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ψήφισης και εφαρμογής των μέτρων που προβλέπει το Mνημόνιο. Kανένα περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης δεν υπάρχει (...) Aντί, λοιπόν, για επικοινωνιακούς λόγους να υπονομεύουμε την αξιοπιστία της κυβέρνησης, θα ήταν καλύτερο, πιο... τίμιο να προωθηθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις έγκαιρα όχι μόνο για το ασφαλιστικό, αλλά και στα εργασιακά, στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και αγορών και των άλλων δεσμεύσεων. Mόνον έτσι εκτός από την εξυγίανση της δημοσιονομικής κατάστασης θα τονωθεί και η αναπτυξιακή διαδικασία» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΕΞΑΠΑΤΗΘΗΚΕ, ΛΕΕΙ: «Τα νούμερα και οι ημερομηνίες είναι στο μνημόνιο, φαίνεται ότι ο υπουργός ή πολύ αργά το κατάλαβε ή προσπάθησε να μας εξαπατήσει με ένα σχέδιο νόμου που δεν εμπεριέχει τα ίδια σκληρά, αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα, με αυτά που επιδιώκουν οι Βρυξέλλες και υιοθετεί η Αθήνα» (ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ / ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΣΤΟ ΠΛΑΣΑΡΙΣΜΑ ΚΟΛΛΑΝΕ: «Εξουδετερώνεται στην πράξη το "δικαίωμα" εξόδου πριν από το 65ο έτος (...) και αυτό γιατί οι συντάξεις πριν από το 65ο έτος θα είναι ψίχουλα (...) τα παραπάνω οδήγησαν την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας σε πολιτική παράκρουση καθώς είχαν παρουσιάσει ένα σχέδιο νόμου που έδινε κατά δήλωσή τους ποσοστό σύνταξης (αναπλήρωσης) στο 63% (...) καθώς το Μνημόνιο είναι αδιαπραγμάτευτο (...) το ζητούμενο είναι απλώς ο τρόπος και η διαδικασία που θα παρουσιαστεί στους ασφαλισμένους το νέο νομοσχέδιο περικοπών» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ