Πέμπτη 10 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΩΜΗ.-- Κάλεσμα στους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την πραγματοποίηση γενικής απεργίας στις 25 Ιούνη ενάντια στα μέτρα λιτότητας που υιοθέτησε η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το συνδικάτο CGIL. Η CGIL ανακοίνωσε επίσης την πραγματοποίηση εκδήλωσης διαμαρτυρίας το Σάββατο 12 Ιούνη στη Ρώμη.

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.-- Περίπου εκατό νεαροί επιτέθηκαν κατά αστυνομικού τμήματος και έβαλαν φωτιές κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης στο Ρίνκεμπι, το αποκαλούμενο και «Μικρό Μογκαντίσου» της Στοκχόλμης όπου ζει μεγάλος αριθμός μεταναστών. Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη νύχτα που ξεσπούν ταραχές.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Την πραγματοποίηση δύο 48ωρων απεργιών στις 23 και 24 Ιούνη, καθώς και στις 14-15 Ιούλη ανακοίνωσε το συνδικάτο Rail, Maritime and Transport (RMT) που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στη συντήρηση του Μετρό του Λονδίνου, για τις σχεδιαζόμενες περικοπές θέσεων εργασίας, τις αποδοχές, αλλά και τις συνθήκες εργασίας.

ΠΑΤΑΝΙ.-- Επίθεση, που αποδίδεται σε «ισλαμιστές μαχητές», σημειώθηκε χθες, κοντά σε τζαμί στην περιοχή Γιάλα της Ταϊλάνδης, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 23 άνθρωποι να τραυματιστούν, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Πιέσεις προς τις ΗΠΑ και την ΕΕ να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους στις κινεζικές αρχές προκειμένου να αρθούν οι περιορισμοί στο διαδίκτυο ζητά η εταιρεία «Google», μετά και την ανακοίνωση της κινεζικής κυβέρνησης ότι θα διατηρήσει τους περιορισμούς στους διαδικτυακούς τόπους που θεωρεί ότι υπονομεύουν την ενότητα της χώρας.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Μέτρα κατά της διαφθοράς στο ΝΑΤΟικό προτεκτοράτο ανομίας ανήγγειλε χτες η κυβέρνηση των Κοσσοβάρων Αλβανών του Χασίμ Θάτσι, υποστηρίζοντας σε διάγγελμά του πως «όλοι είναι ίσοι απέναντι στη Δικαιοσύνη»...

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Την έκδοση του 36χρονου Σρέτκο Κάλινιτς που έχει καταδικαστεί ερήμην από το σερβικό ειδικό δικαστήριο για το οργανωμένο έγκλημα σε 30 χρόνια κάθειρξη για τη δολοφονία του πρωθυπουργού της Σερβίας Ζόραν Τζίντζιτς και άλλους φόνους θα ζητήσει η Σερβία από την Κροατία. Ο Κάλινιτς συνελήφθη προχτές από τις κροατικές αρχές μετά τον τραυματισμό του στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με αστυνομικούς.

ΜΟΣΧΑ.-- Συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογό του, Χου Ζιντάο, θα έχει ο Ρώσος Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ στις 10 και 11 του μήνα στο περιθώριο της Συνάντησης Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης στην Τασκένδη. Νωρίτερα χτες ανακοινώθηκε στη Μόσχα η σύλληψη του επικεφαλής της ισλαμικής εξέγερσης στην Ινγκουσετία του Αλί Τάζιγεβ (γνωστός ως Μαγκάς) που είχε εμπλακεί στην περσινή δολοφονική επίθεση κατά του Ινγκουσέτιου Προέδρου Γιούνους Μπεκ Γεβκούροβ. Στο μεταξύ, ναυτικά γυμνάσια στα στενά του Μπάρεντς και στο νορβηγικό πέλαγος πραγματοποιούν ως την Παρασκευή δυνάμεις των πολεμικών ναυτικών Ρωσίας και Νορβηγίας στο πλαίσιο των ναυτικών ασκήσεων «Πομόρ-2010».

ΣΕΟΥΛ.-- Νοτιοκορεάτης στρατηγός συνελήφθη χτες με την κατηγορία της διαρροής κρατικών μυστικών που αφορούσαν σε κοινά γυμνάσια Ν. Κορέας - ΗΠΑ σε πρώην κατάσκοπο για λογαριασμό της Πιονγιάνγκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ