Σάββατο 19 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕ ΦΩΚΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει τους εκβιασμούς της S&B

«Ο εργολάβος του δημόσιου ορυκτού πλούτου, δηλαδή ο εκμεταλλευτής της λαϊκής περιουσίας του βωξίτη, η S&B, για ακόμα μια φορά προκαλεί το κοινό αίσθημα, βγάζοντας ανακοινώσεις και προωθώντας τες με εργαζόμενους είτε με διάφορους πολίτες. Επιχειρεί με αυτό τον τρόπο να βρει συνενόχους στο έγκλημα διαρκείας που διαπράττει πάνω από μισό αιώνα στην περιοχή».

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας του ΚΚΕ, με αφορμή τους εκβιασμούς που χρησιμοποιεί η εργοδοσία Κυριακόπουλου (πρώην προέδρου του ΣΕΒ) σε εργαζόμενους, νοικοκυρές και άλλους, προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδια της πλήρους ασυδοσίας στην εξόρυξη βωξίτη, αλλά και τις αντεργατικές επιλογές της για διαθεσιμότητες ή απολύσεις εργαζομένων (σήμερα εργάζονται 300 άτομα στην S&B), μετά το «πράσινο φως» που έδωσαν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΛΑΟΣ με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ.

«Μαζί της, βέβαια, η μεγαλοεργοδοσία της S&B έχει τους παράγοντες της περιοχής, όπως και τις Νομαρχιακές Επιτροπές των άλλων κομμάτων, που τηρούν "σιγήν ιχθύος"», καταγγέλλει στους εργαζόμενους και στο λαό της Φωκίδας η ΝΕ του ΚΚΕ.

«Για μας, το ΚΚΕ, είναι καθαρό ότι η S&Β παίζει βρώμικο παιχνίδι προκειμένου να αυξήσει κι άλλο την κερδοφορία της, αλλά και να πετύχουν τα "παντρέματα" με άλλο όμιλο. Αυτά προϋποθέτουν ότι πρέπει ν' απαλλαγεί από "βαρίδια" που θεωρεί τους εργαζόμενους, πετώντας στο δρόμο δεκάδες», σημειώνει η ΝΕ Φωκίδας.

«Θεωρούμε, συνεχίζει, ότι οι απολύσεις και τα άλλα αντεργατικά μέτρα, είναι προγραμματισμένα και δε συνδέονται με τις απαιτήσεις της εταιρείας για την παραχώρηση της περιοχής - κοιτάσματος "ΒΛΑΧΟΘΑΝΑΣΑΚΗ"» (έχει γίνει προσφυγή από φορείς στο ΣΤΕ και πέτυχαν αναστολή των εργασιών από πλευράς S&B και με βάση αυτό εκβιάζει η μεγαλοεργοδοσία).

Καταλήγοντας η ΝΕ Φωκίδας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους της επιχείρησης, άλλους εργαζόμενους, τα άλλα λαϊκά στρώματα «σε μέτωπο για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής και των φορέων της, για τη δημιουργία ισχυρού λαϊκού κινήματος αντίστασης και ανατροπής, για να μη λυμαίνονται τον πλούτο της χώρας μια χούφτα κεφαλαιοκράτες, αλλά να είναι δημόσιο αγαθό, λαϊκή περιουσία σε μια Λαϊκή Εξουσία και Λαϊκή Οικονομία». «Παρότι η εταιρεία εν μέσω κρίσης οικονομικής δηλώνει πενταπλασιασμό των κερδών της, το α' τρίμηνο του 2010 έναντι του αντίστοιχου του 2009», εξαγγέλλει μετατάξεις, απολύσεις, διαθεσιμότητες. «Απλώς με τα όπλα (ν/σ για ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις κ.ά.), που το ίδιο το σύστημα (κυβέρνηση - ΝΔ - ΕΕ) τους οπλίζει, προσπαθούν να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη τους. Η ακόρεστη δίψα τους για κέρδος δεν έχει τελειωμό, όσο οι εργάτες δεν συνειδητοποιούν τη δύναμή τους», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ