Σάββατο 19 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΥΓΕΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Στους δρόμους για αποκλειστικά δημόσια Υγεία

Νέα κινητοποίηση στις 24 Ιούνη

Στους δρόμους για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν Υγεία και φάρμακα δωρεάν για όλο το λαό βγαίνουν ξανά οι συνταξιούχοι.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΠΕΣ - ΝΑΤ - ΟΤΑ οργανώνουν συγκέντρωση την Πέμπτη 24 Ιούνη 2010 στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) και στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Υγείας. «Απαιτούμε να καταργηθεί τώρα η επιχειρηματική δραστηριότητα στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς και οι πληρωμές ασθενών και των ασφαλιστικών ταμείων», τονίζουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις.

Στο μεταξύ, προχτές, με το σύνθημα η «Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό» πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ Υγείας και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων. Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν για αρκετή ώρα στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της ιδιωτικοποίησης της Υγείας. «Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες με παρόμοιες εκδηλώσεις που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, όπως στο ΙΚΑ Νεάπολης, γιατί τα προβλήματα είναι τεράστια και αφορούν το ύψιστο αγαθό που είναι η υγεία του λαού, δήλωσε εκ μέρους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ ο Θόδωρος Κυριακίδης. Είμαστε αποφασισμένοι από κοινού με το ταξικό εργατικό κίνημα να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, για να γίνει αυτό που λέει και το σύνθημά μας: Υγεία - Πρόνοια - Κοινωνική Ασφάλιση να είναι κοινωνικά αγαθά. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να παραμεριστούν σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο όλες εκείνες οι ηγεσίες, όλοι οι πολιτικοί εκφραστές του κεφαλαίου, των επιχειρηματιών που "βάζουν" πόδι στα νοσοκομεία».

Στο μεταξύ, η Ενωσις Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφαλίσεως Πειραιώς και Πέριξ Δήμων σε υπόμνημά της προς την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου επισημαίνει ότι οι «συνεχείς περικοπές των κοινωνικών δαπανών και η απαξίωση του Υγείας ευτελίζουν την ανθρώπινη ζωή, που τελικά χάνεται στο βωμό του κέδρους από τους εμπόρους της Υγείας με τις ευλογίες της κυβέρνησης, που για να μειώσει τα ελλείμματα - λέει - δε διστάζει να εγκαταλείπει τα νοσοκομεία στην τύχη τους... Με τέτοια εικόνα που έχουν τα νοσοκομεία, όχι μόνο του Πειραιά αλλά και τα άλλα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, εύλογα μπαίνει το ερώτημα: Μέχρι ποιο σημείο εξευτελισμού θέλετε να φτάσετε τους ασφαλισμένους ολόκληρο τον ελληνικό λαό, κομμάτι του οποίου αποτελούν και οι συνταξιούχοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ