Σάββατο 19 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 23 ΙΟΥΝΗ 2010
ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
Να «νεκρώσουν» την Τετάρτη τα πάντα!

Καθημερινές οι παρεμβάσεις, γενικές συνελεύσεις και συσκέψεις για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας

Ε, όχι, δε θα σκύψουμε το κεφάλι - δε θα περάσουν τα εφιαλτικά τους μέτρα - θα παλέψουμε για το δίκιο και τον ιδρώτα μας!

Αυτό είναι το μήνυμα που απ' άκρη σ' άκρη όλης της Ελλάδας οι ταξικές δυνάμεις και τα συνδικάτα μεταφέρουν σε κάθε χώρο εργασίας, κάθε εργατογειτονιά: Την Τετάρτη πρέπει να «νεκρώσουν» τα πάντα, να βουλιάξουν δρόμοι και πλατείες από απεργούς! Η προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, τα ΜΜΕ να κυριαρχήσει η απογοήτευση και να καθυστερήσει η λαϊκή αντίδραση, να καταλαγιάσει η οργή, αναδεικνύει πόσο κρίσιμες είναι οι ώρες αυτές για το σύνολο των εργατοϋπαλλήλων, για τους νέους των λαϊκών στρωμάτων.

Κάλεσμα αγωνιστικής συστράτευσης όλου του λαού με την εργατική τάξη απευθύνουν και μια σειρά φορείς του λαϊκού κινήματος. Ετσι μετά την ΠΑΣΕΒΕ, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) καλεί τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της Τετάρτης, μαζί με το ΠΑΜΕ και με το πλαίσιο πάλης της ΠΑΣΕΒΕ. Αλλά και σε προσυγκέντρωση στις 9.30 το πρωί στην Πλ. Κάνιγγος. Καλεί σε πάλη ενάντια «στην πολιτική που κλείνει τα μαγαζιά μας, συρρικνώνει το εισόδημά μας, που μετατρέπει τα παιδιά μας σε σύγχρονους σκλάβους στην υπηρεσία των μεγάλων επιχειρήσεων, των μονοπωλίων».

Επιπλέον, την ανάγκη πρώτοι οι νέοι εργάτες, οι νέοι των εργατικών - λαϊκών οικογενειών να ξεσηκωθούν αναδεικνύει με ανακοίνωσή του το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, σε κάθε αμφιθέατρο, εξάμηνο, τμήμα, σχολή να οργανωθεί η πάλη: «Με το νέο αντιλαϊκό έκτρωμα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φέρνει την πιο βάρβαρη εργασιακή ζούγκλα για το λαό και τη νεολαία. Για τους νέους κάτω των 25, για μας, προβλέπεται μισθός - "χαρτζιλίκι" των 592 ευρώ. Η σύνταξη καταργείται και στη θέση της δίνεται ένα επίδομα πείνας! Μειώνουν μισθούς, καταργούν τις συμβάσεις, αυξάνουν το όριο απολύσεων, θέλουν να δουλεύουμε μέχρι το θάνατο».

Πληθαίνουν οι απεργιακές αποφάσεις

Ηδη, απόφαση για την απεργία έχουν πάρει οι Ομοσπονδίες: Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδος, Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδος.

Ακόμα: ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών.

Τα Εργατικά Κέντρα Λαυρίου, Λάρισας, Σάμου, Κεφαλλονιάς - Ιθάκης, Αρτας, Δωδεκανήσου, Φωκίδας, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Λευκάδας, Νάουσας, Παλλεσβιακό.

Τα συνδικάτα στην Αθήνα: Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης και Καματερού, Μετάλλου, η Πανελλήνια Ενωση Λιθογράφων, Τροφίμων - Ποτών, Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Φαρμάκου, Κλωστοϋφαντουργών, Ιδιωτικών Κλινικών, Ξύλου, Χαρτεργατών, Εργαζομένων ΕΒΓΑ.

Στη Θεσσαλονίκη τα συνδικάτα: Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Βορείου Ελλάδος, Προσωπικού Γαληνός, Οικοδόμων, Εμποροϋπαλλήλων, Τηλεπικοινωνιών.

Στον Πειραιά: Μετάλλου, Ηλεκτρολόγων πλοίων, Ναυπηγοξυλουργών.

Στο Λαύριο: Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Συνδικάτο Οικοδόμων.

Στη Λάρισα: Οικοδόμων, Επισιτισμού - Τουρισμού, Μηχανοξυλουργών - Επιπλοποιών και Εργατοτεχνιτών Επεξεργασίας Ξύλου, Εργατοτεχνιτών Μετάλλου, Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών - Εργαστηρίων - Γηροκομείων - Οίκων Ευγηρίας - Αναρρωτηρίων - Διαγνωστικών Κέντρων, Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων, Καθαριστών - Καθαριστριών, Εργαζομένων «Πράκτικερ Ελλάς (τοπικό παράρτημα)», Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις «ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - DIA», Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, Εργαζομένων ΜΑΚΡΟ, Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ν. Λάρισας.

Στη Ζάκυνθο: Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Σωματείο Αυτοδιοίκησης.

Στην Ηλεία: Το συνδικάτο Οικοδόμων

Στη Δυτική Μακεδονία: Το Συνδικάτο Ενέργειας

Στη Φθιώτιδα: Οικοδόμων στα Καμένα Βούρλα, Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Χαρτοποιίας ΠΑΚΟ, Μετάλλου.

Στη Λιβαδειά: Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Στην Εύβοια τα συνδικάτα: Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Επιχειρήσεων Λευκού Κρέατος, «Κελαϊδίτης Α.Ε.», ΒΙΟΜΕΚ (εργοστασιακό - Μέταλλο), Μετάλλου.

Στη Σάμο: Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Πολύμορφο το απεργιακό προσκλητήριο

Με το βλέμμα στραμμένο στην επιτυχία της απεργίας τα ταξικά συνδικάτα συνεχίζουν καθημερινά τις παρεμβάσεις στους τόπους δουλειάς, ενάντια στην επιθετικότητα της εργοδοσίας.

Ετσι, την άμεση επαναπρόσληψη εργαζομένης στο πολυκατάστημα ΑΛΕΞ - ΠΑΚ στην Τρίπολη που απολύθηκε χωρίς καμία εξήγηση από την εργοδοσία απαίτησε χτες η Γραμματεία Αρκαδίας του ΠΑΜΕ κατά τη διάρκεια κινητοποίησης μπροστά από το κατάστημα.

Δυναμική κινητοποίηση αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους της Ελληνικής Βιομηχανίας Οπλων (ΕΒΟ), την επιχείρηση «Καλλιμάνης ΑΕ», η εργοδοσία των οποίων έχει προχωρήσει σε περικοπές μισθών και απολύσεις, καθώς και σε όσους βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας, έκαναν χτες και οι ταξικές δυνάμεις στο Αίγιο. Οι διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια της πορείας που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με συνθήματα κατήγγειλαν την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και έστειλαν μήνυμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία της Τετάρτης.

Το πλατύ της άνοιγμα σε όλη τη χώρα συνεχίζει και η Ομοσπονδία Οικοδόμων. Ετσι, στην περιοχή Στερεάς - Εύβοιας, έχει προγραμματιστεί σειρά συγκεντρώσεων σωματείων και εργαζομένων, για την ανάδειξη των προβλημάτων του κλάδου και γενικότερα και για τους τρόπους αντίδρασης. Την Τρίτη, έγινε στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας σύσκεψη με τη συμμετοχή των σωματείων Οικοδόμων Αγ. Κωνσταντίνου και Καμένων Βούρλων καθώς και τα μέλη της διοίκησης του σωματείου της Λαμίας. Εγινε απολογισμός δράσης και προγραμματισμός, ενώ αντίστοιχη συγκέντρωση θα γίνει την Κυριακή 27 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας.

Ακόμα:

  • Αύριο Κυριακή, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί σε γενική συνέλευση στις 10 π.μ. στα γραφεία του (Αγ. Φιλοθέης 5Β). Επίσης, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων καλεί σε γενική συνέλευση στις 9.30 π.μ., στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όρ.).
  • Τη Δευτέρα 21 Ιούνη, η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ προχωρά στις 7.30 μ.μ., στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (πλ. Γεωργίου) σε πλατιά σύσκεψη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ