Σάββατο 19 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ»
Απολύει ναυτιλιακούς υπαλλήλους

Ενώ προωθεί και ατομικές συμβάσεις

Ανάλογη με αυτή των ναυτεργατών είναι η επίθεση που αντιμετωπίζουν από τους εφοπλιστές και οι ναυτιλιακοί υπάλληλοι. Η περίπτωση των εργαζομένων στα γραφεία της εταιρίες «Μινωικές Γραμμές» είναι χαρακτηριστική. Μεγαλομέτοχος της εταιρείας είναι ο ιταλικός όμιλος «Grimaldi», ο οποίος στα πλοία του έχει εφαρμόσει το σύστημα «γαλέρας», με ανασφάλιστους χαμηλόμισθους ναυτεργάτες, το ίδιο επιχειρεί τώρα και σε βάρος των υπαλλήλων.

Ετσι ήδη άρχισε η μείωση προσωπικού με την απόλυση 5 υπαλλήλων (4 από τα γραφεία στο Ηράκλειο και έναν στο Πειραιά) και έπεται συνέχεια. Με τη συναίνεση της εργοδοτικής πλειοψηφίας της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου, του οποίου ο πρόεδρος είναι μέλος της διοίκησης του κλαδικού σωματείου ΠΑΣΕΝΤ και είναι στο ίδιο ψηφοδέλτιο με αυτό του προέδρου του κλαδικού σωματείου Θ. Βασιλόπουλο, στέλεχος του ΣΥΝ και της ΑΠ, υπογράφηκε ΣΣΕ για το 2010 με την εταιρεία με μηδενικές αυξήσεις, περικόπηκαν επιδόματα, δεν πληρώνονται υπερωρίες και πολλά ακόμα. Αποπειράθηκε να επιβάλει και ατομικές συμβάσεις χωρίς να το καταφέρει, κάτω αποφασιστική αντίσταση των εργαζομένων.

Η αγωνιστική παράταξη ΔΑΣ Ναυτιλιακών Υπαλλήλων καταγγέλλει το σχέδιο της εταιρείας που ήδη υλοποιείται και στηρίζεται και από τον ΠΑΣΕΝΤ, επισημαίνει ότι η επίθεση αυτή είναι καθολική και γενικευμένη και γίνεται για να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι και καλεί τον κλάδο να συμμετέχει στην απεργία στις 23 του μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ