Σάββατο 19 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Σταθερά πυρά ενάντια στους αγώνες

Πληρωμένη απάντηση από το ΚΚΕ χτες στη Βουλή

Η αδυναμία της λαϊκής οικογένειας να κάνει (και) φέτος διακοπές, καθώς και τα τεράστια προβλήματα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, αλλά και στη ναυτιλία, δε βρήκαν ....χώρο, έστω να αναφερθούν, χθες κατά τη διάρκεια της συζήτησης Επερώτησης της ΝΔ για τον τουρισμό. Αντιθέτως, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αντάλλαξαν πυρά για την ...ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού και πόσο προωθείται, ενώ δεν έλειψαν και οι αναφορές από βουλευτές της ΝΔ στις επιπτώσεις που έχουν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον τουρισμό.

Τα παραπάνω θέματα έθεσε όμως, με την παρέμβασή του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, τονίζοντας ότι φέτος «πολύ πάνω από το 50%, που λένε οι επίσημες μετρήσεις, των ελληνικών λαϊκών νοικοκυριών δεν μπορεί να κάνει διακοπές. Αυτό θα μεγαλώσει πάρα πολύ το επόμενο διάστημα εξαιτίας της επίθεσης που δέχεται στο βιοτικό του επίπεδο, εξαιτίας των μέτρων στο Εργασιακό, στο Ασφαλιστικό». Οσον αφορά τους εργαζόμενους στον τουρισμό, θύμισε ότι «υπάρχουν δέκα χιλιάδες εποχικά εργαζόμενοι που έχουν απολυθεί το τελευταίο διάστημα», την ίδια στιγμή που «για πενήντα χιλιάδες εποχικά εργαζόμενους δεν έχει γίνει ακόμη η επαναπρόσληψή τους» και «σε χιλιάδες ανέρχονται αυτοί οι εργαζόμενοι που τους χρωστούν τα δεδουλευμένα από το 2009». Πρόσθεσε πως «η ανασφάλιστη εργασία συνολικά στον κλάδο αγγίζει το 65% των ανασφάλιστων νέων εργαζομένων».

Ειδικά για το θέμα των κινητοποιήσεων, ο Ν. Καραθανασόπουλος αναρωτήθηκε ρητορικά αν «φταίνε οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων για το γεγονός ότι η μέση κατά κεφαλή δαπάνη από το 2004 έως το 2009 μειώθηκε κατά 21%. Για το ότι η μέση ημερήσια δαπάνη το 2008 ήταν 79 ευρώ και το 2009 έπεσε στα 62 ευρώ.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της άρσης του «καμποτάζ», τονίζοντας ότι «αυτός ο οποίος θα ωφεληθεί από την κατάργηση του καμποτάζ - εμείς το λέμε καθαρά - είναι οι πέντε μεγάλες "αλυσίδες" που ελέγχουν το 85% της κρουαζιέρας και κάποιες επιχειρήσεις τροφοδοσίας, ενώ η καταστροφή που θα έχουμε θα είναι τεράστια, πολύ μεγαλύτερη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ