Τετάρτη 23 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Επιμονή για χρονοδιαγράμματα

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Για ανεντιμότητα στην εξωτερική της πολιτική κατηγόρησε την Τουρκία ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, σε δηλώσεις του στον «EU Observer».

Ο Κύπριος Πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Αγκυρα όφειλε να εφαρμόζει την ίδια στάση που κρατά απέναντι στην ισραηλινή κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών και στο ζήτημα της δικής της κατοχής στην Κύπρο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν «εννοούν αυτά που λένε για την κατοχή αραβικών εδαφών, θα έπρεπε να θέσουν τέλος στην κατοχή ενός σημαντικού τμήματος της Κύπρου».

Ο ειδικός απεσταλμένος του γγ του ΟΗΕ, για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, παρακάθισε τη Δευτέρα σε δείπνο με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών. Η συνάντηση ωστόσο έγινε μετά τις δηλώσεις περί χρονοδιαγραμμάτων, αλλά και τις έμμεσες βολές προς την ελληνοκυπριακή πλευρά, ότι οι δύο κοινότητες πρέπει κατ' αρχήν να αποφασίσουν αν θέλουν τη λύση.

Κατά των τεχνητών χρονοδιαγραμμάτων εμφανίστηκε να τάσσεται και ο Ελληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, αναφέροντας πως «αυτό δε σημαίνει ότι εμείς θέλουμε εσαεί να συζητείται το Κυπριακό». Σήμερα θα γίνει νέα συνάντηση Χριστόφια - Ερογλου, με θέμα το περιουσιακό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ