Τετάρτη 23 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τύφλα να 'χουν οι μωρές παρθένες

Δε φτάνει που την ώρα των αρχαιρεσιών του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ) επέλεξαν την οδό της διάλυσής τους, πρωτοστατώντας για να αποκλειστούν από τη διαδικασία οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης, τώρα ζητάνε και τα ρέστα.

Ο λόγος για την παράταξη της «Αυτονομίας - Ενότητας» (στηρίζεται απ' το ΣΥΝ) - που αγκαζέ με την ΠΑΣΚΕ οδήγησαν την προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του ΣΕΝΕ μέχρι και στα δικαστήρια για την ακύρωση των εκλογών. Τελικά η συνδικαλιστική ...τρόικα (ΠΑΣΚΕ, «Αυτονομία» και ΔΑΚΕ) δεν πήρε μέρος στις εκλογές, στις οποίες - παρά τους εκβιασμούς - πήραν μέρος 701 εργαζόμενοι εκ των οποίων 559 υπερψήφισαν την ΕΣΑΚ-Σ. Και μετεκλογικά η «Αυτονομία - Ενότητα» εκτρέπεται σε μετεμφυλιοπολεμική χυδαιότητα, με μια ανακοίνωση που έχει τον τίτλο: «Τύφλα να έχει ο Τσαουσέσκου, Μπρέζνιεφ και τα άλλα παιδιά», για να εξαπολύσει νέα επίθεση στις ταξικές δυνάμεις, που πρωτοστατούν στην πάλη για αποκλειστικά δημόσια Υγεία, χωρίς την οποία δε θα πάψει η επίθεση (και) στους εργαζόμενους του κλάδου.

Βέβαια η συνολική στάση και η πρακτική μιας παράταξης υπαγορεύεται από τις κεντρικές διεκδικήσεις που προβάλλει. Για παράδειγμα, δεν μπορεί να ισχυρίζεται κάποιος ότι πρωτοστατεί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων στον κλάδο, αν δεν προτάσσει τη διεκδίκηση ενός καθολικού και αποκλειστικά δημόσιου συστήματος Υγείας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον κλάδο, που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες αλλά και τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία. Αλλιώς οδηγούν σε κλαψουρίσματα σαν τις μωρές παρθένες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ