Τρίτη 29 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 29 ΙΟΥΝΗ 2010
Σήμερα απεργούμε όλοι με το ΠΑΜΕ

Δίνουμε νέα ώθηση στην οργάνωση της εργατικής τάξης

Στιγμιότυπο από την απεργία στις 23 Ιούνη
Στιγμιότυπο από την απεργία στις 23 Ιούνη
Ξεχωριστή σημασία αποκτά η επιτυχία της σημερινής 24ωρης απεργίας, καθώς πραγματοποιείται σε μια περίοδο που αφ' ενός η πλουτοκρατία εντείνει ολόπλευρα τους εκβιασμούς, για να περάσει η ολομέτωπη αντεργατική επίθεση και αφ' ετέρου πραγματοποιούνται θαρρετά βήματα αντίστασης του εργαζόμενου λαού, πολιτικοποιώντας την πάλη του, οργανώνοντας την αντίσταση σε τόπους δουλειάς, εργατογειτονιές, απορρίπτοντας τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που υλοποιούν και στηρίζουν το ξεθεμελίωμα κάθε κατάκτησής του.

Γι' αυτό και σήμερα πρέπει να βουλιάξει το Σύνταγμα. Να βουλιάξουν οι πλατείες και οι τόποι συνάντησης των εργατών σε 62 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Να δώσουμε όλοι βροντερό «παρών» μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ, το ΜΑΣ. Αναδεικνύοντας πως η απόκρουση της επίθεσης και η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών δεν αφορούν μία μόνο απεργία, είναι ζήτημα μαζικού, σταθερού αντιιμπεριαλιστικού - αντιμονοπωλιακού αγώνα που δείχνει το δρόμο στην προοπτική.

Σήμερα, η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της, οι μικρομεσαίοι της πόλης και του χωριού, πρέπει να διαδηλώσουν στο δρόμο την οργή και την ανησυχία που τους προκαλεί η σφοδρότητα της επίθεσης. Να διαδηλώσουν όχι καταγγέλλοντας γενικά τα προβλήματα αλλά καταγγέλλοντας και συγκεντρώνοντας τις δυνάμεις τους ενάντια στους ενόχους, την πολιτική ΕΕ - ΔΝΤ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., τις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου. Να διαδηλώσουν ενάντια στην οριστική ταφόπλακα που μπαίνει στην Κοινωνική Ασφάλιση με το ν/σ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Παρασκευή. Να διαδηλώσουν ενάντια στην ομηρία των επόμενων γενιών εργαζομένων που τους θέλουν να δουλεύουν χωρίς κανένα δικαίωμα, ενάντια στην παράδοση της Υγείας, της Παιδείας και της Πρόνοιας στα μονοπώλια, να διαδηλώσουν με το βλέμμα στραμμένο και σε όσα φέρνει ο «Καλλικράτης», προβάλλοντας έτσι και την αγωνιστική απάντηση που πρέπει να δώσει ο λαός και στην κρίσιμη μάχη των εκλογών του Νοέμβρη. Να διαδηλώσουν αναδεικνύοντας πόσο επιτακτικό είναι οι εργάτες να ξεμπερδέψουν με τις αυταπάτες που καλλιεργούν οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού που ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να οργανώσουν αγώνες για την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών.

Να διαδηλώσουν κόντρα στη μαύρη προπαγάνδα των αστικών ΜΜΕ, απαντώντας επιθετικά. Ξεκαθαρίζοντας ότι ο αγώνας για δουλειά με δικαιώματα είναι αγώνας ζωής για όλο το λαό. Οτι με τη λάσπη που πετούν τα Μέσα των εφοπλιστών και των άλλων μεγαλοεπιχειρηματιών στους εργατικούς αγώνες θέλουν να κρύψουν και το δίκιο αλλά και τη δύναμη που έχει ο λαός να προστατεύσει και να διευρύνει τα δικαιώματά του. Οσο πιο καθαρά προβάλλει το δίκιο και η δύναμη των εργαζομένων τόσο περισσότερο θα ανησυχούν και οι αντίπαλοί τους, θα προσπαθούν να τους συκοφαντήσουν, να διασπάσουν, να τρομοκρατήσουν. Γιατί η συλλογική πάλη και οργάνωση του λαού δεν είναι μόνο καταφύγιο απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση του κεφαλαίου - είναι κι η μόνη διέξοδος για τη στοχοπροσηλωμένη και αποτελεσματική διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ