Τρίτη 29 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 29 ΙΟΥΝΗ 2010
Τη μετακίνηση την εμποδίζουν οι εφοπλιστές

«Στον "αέρα" μένουν νησιώτες και επιβάτες λόγω της απόφασης για απεργία». «Είναι άδικο για τους επιβάτες». «Αραγε αυτή τη φορά θα κινηθούν με ταχύρρυθμες διαδικασίες;». Τέτοιες διαπιστώσεις αντάλλασσαν και χτες στα τηλεπαράθυρα εφοπλιστές και μεγαλοδημοσιογράφοι λέγοντας λίγο ως πολύ ότι την απόφαση να συρθούν οι απεργοί στα δικαστήρια και να καταδικαστούν την επέβαλε το ...κοινωνικό συμφέρον. Ενώ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, «το να αυτοκτονεί η Ελλάδα, με τέτοιου είδους καταλήψεις και αποκλεισμούς, είναι κάτι που δεν μπορεί να μας αφήνει, πλέον, αδιάφορους».

Οσο λυσσασμένη κι αν είναι η επίθεσή τους, η τρομοκρατία δε θα περάσει. Δεν μπορούν να κρύψουν ότι η ανατροπή της πολιτικής που υπηρετεί τους εφοπλιστές και την τάξη τους είναι ανάγκη για την προστασία των λαϊκών δικαιωμάτων. Γι' αυτό και όλοι αυτοί που «σκίζουν τα ρούχα τους» για τους νησιώτες και τους μικρομαγαζάτορες ποτέ δε θα πουν ότι:

  • Μόνο το 2009 οι ιδιοκτήτες τους έδεσαν με το «έτσι θέλω» κοντά στα 20 πλοία καταδικάζοντας τα νησιά στην απομόνωση.
  • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια μόνο από το 2001 αυξήθηκαν κατά 400%.
  • Σχεδόν οι μισοί Ελληνες εργαζόμενοι δε θα καταφέρουν να κάνουν φέτος ούτε μία μέρα διακοπές.
  • Μόνο από τις αρχές του φετινού Ιούνη έχουν καταγραφεί - σύμφωνα με τα επίσημα μόνο στοιχεία - 23 σοβαρές βλάβες ακτοπλοϊκών πλοίων (συμβατικών, ταχύπλοων και υδροπτέρυγων), που αποδεικνύουν ότι είναι υποσυντήρητα. Κάποιες από αυτές, μάλιστα, ήταν κραυγαλέες περιπτώσεις, χωρίς ωστόσο να ιδρώσει το αυτί όσων «ευαίσθητων» φωνάζουν τώρα και απειλούν τους ναυτεργάτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ίδιοι οι επιβάτες του ταχύπλοου «MEGA JET», που ταξίδευαν στο Ηράκλειο επιστρέφοντας από Θήρα, κατήγγειλαν πως το πλήρωμα είχε αναγκαστεί να εκτελέσει σοβαρές επισκευαστικές εργασίες στις ηλεκτρογεννήτριες ενώ το πλοίο ήταν εν πλω!

Αυτή την πολιτική, που μεγαλώνει καθημερινά τους κινδύνους για την ασφαλή μετακίνηση, περίθαλψη, στέγαση, ανάπαυση κτλ. του λαού κανείς από τους υπηρέτες της πλουτοκρατίας δε θα τη στείλει στα δικαστήρια. Γι' αυτό και σήμερα, όλοι οι αντίπαλοι των ναυτεργατών πρέπει να βρουν απέναντί τους όλο το λαό, όλους τους εργάτες, σα μια γροθιά. Ο αγώνας των ναυτεργατών είναι αγώνας όλων μας!


Ε. Ζ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δρομολόγια κατά τα κέφια των εφοπλιστών(2006-02-05 00:00:00.0)
Να «ναυαγήσουν» τα σχέδια κυβέρνησης - εφοπλιστών(2005-03-29 00:00:00.0)
Δύναμη στον αγώνα η συσπείρωση των λαϊκών δυνάμεων και η κοινή τους δράση(2004-11-25 00:00:00.0)
Απαιτούν παράταση του ωραρίου(2001-02-17 00:00:00.0)
«Παιχνίδια» με το ωράριο εργασίας(2000-06-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ