Τρίτη 29 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 29 ΙΟΥΝΗ 2010
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τρομοκρατική επίθεση σε βάρος στελέχους του ΠΑΜΕ

Δε μπορούν να κάμψουν τους εργάτες και τους αγώνες τους σημειώνουν οι ταξικές δυνάμεις

Το στέλεχος του ΠΑΜΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο επιχείρησαν να χτυπήσουν άγνωστοι, τα ξημερώματα της Δευτέρας, τοποθετώντας γκαζάκι - το οποίο ευτυχώς δεν εξερράγη - και δύο μπουκάλια με βενζίνη έξω από το σπίτι του, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Γύρω στις 2 χτες τα ξημερώματα, κάποιος χτύπησε επανειλημμένα την πόρτα του διαμερίσματος που μένει ο Σ. Ζαριανόπουλος. Οταν είδαν ότι δεν ανοίγει έβαλαν φωτιά, περιμένοντας προφανώς ότι θα εκραγεί το γκαζάκι και η φωτιά θα επεκταθεί με τη βοήθεια της βενζίνης. Το στέλεχος του ΠΑΜΕ κάλεσε αμέσως την Πυροσβεστική η οποία επενέβη και έσβησε τη φωτιά. Η δολοφονική επίθεση έγινε μια μέρα πριν από την πανεργατική απεργία, ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης, ενάντια στο έγκλημα που απειλεί το σύνολο των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Χτες το πρωί η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ παραχώρησε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, όπου μεταξύ άλλων ξεκαθαρίστηκε ότι οι ενέργειες αυτές, απ' όπου κι αν προέρχονται, δεν μπορούν να τρομοκρατήσουν τις ταξικές δυνάμεις. «Ο αυταρχισμός, η κρατική τρομοκρατία, οι παρακρατικοί μηχανισμοί θα πάρουν απάντηση με μαζική και οργανωμένη κοινωνικοπολιτική πάλη», σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Γραμματεία Θεσσαλονίκης, και καλεί όλα τα λαϊκά στρώματα μαζί με το ΠΑΜΕ να μπουν στον αγώνα για τη συνολική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ, για να καταργηθεί το μνημόνιο, να μην περάσουν τα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα. Για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας. Για να έρθει στο προσκήνιο ο λαός.

«Η επίθεση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα που διαμορφώνεται ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα και στόχο έχει το λαϊκό κίνημα και το ΠΑΜΕ», τονίζει σε ανακοίνωσή της και η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. «Φερέφωνα της εργοδοσίας και των εφοπλιστών, ορισμένοι μεγαλοδημοσιογράφοι και ανώνυμα blogs, στοχοποιούν και επιτίθενται στο ΠΑΜΕ με κάθε τρόπο. Εφτασαν στο σημείο στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" να κυκλώσουν σε φωτογραφία και να στοχοποιήσουν με ασφαλίτικη τακτική στελέχη του ΠΑΜΕ, από την τελευταία απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά. Σε μια περίοδο που οι αγώνες της εργατικής τάξης οξύνονται και δυναμώνουν, είναι πάρα πολλοί οι φανεροί και σκοτεινοί κύκλοι που κινητοποιούνται ώστε να καμφθεί η αγωνιστική διάθεση απέναντι στα μέτρα και τις πολιτικές που επιβάλλουν η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ενωση και η εργοδοσία.

Γνωρίζουμε ότι η δράση και η φωνή του ΠΑΜΕ τους ενοχλούν. Κάνουμε ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση πως τέτοιες επιθέσεις και ενέργειες δε μας τρομοκρατούν, δε μας φοβίζουν. Θα συνεχίσουμε ανυποχώρητα και με ένταση την πάλη απέναντι στην επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, ώστε ο λαός, με μαζικούς όρους, να αντιδράσει στις αρνητικές εξελίξεις που έρχονται», καταλήγει μεταξύ άλλων.

Την επίθεση σε βάρος του στελέχους του ΠΑΜΕ καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους οι: Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, Σωματείο Εργαζομένων στα καταστήματα NOTOS COM, Σωματείο Εργαζομένων στα καταστήματα Καρφούρ - Μαρινόπουλος - DIA, Σωματείο Εργαζομένων στο κατάστημα Πράκτικερ, Επιτροπή εργαζομένων στα καταστήματα σούπερ μάρκετ ΜΑΣΟΥΤΗΣ, Σωματείο εργολαβικών καθαριστών και φυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας, Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ανακοίνωση της ΚΟΘ

Σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ σημειώνει: «Η επίθεση με γκαζάκια που έγινε στο σπίτι του Σωτήρη Ζαριανόπουλου, στελέχους του ΚΚΕ, είχε ως στόχο το ΠΑΜΕ και την οργάνωση του ταξικού αγώνα ενάντια στη λαίλαπα αντεργατικών μέτρων που παίρνουν κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ.

Η μαζική, ταξική απάντηση του λαού δεν κάμπτεται από τέτοιες άνανδρες τρομοκρατικές επιθέσεις, ούτε από τα μέτρα καταστολής του κινήματος και τον αυταρχισμό. Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες με την πρωτοπόρα δράση τους για το δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στα μέτρα, παλεύουν ενάντια στην ΕΕ, μέχρι την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές στην εξουσία και την οικονομία.

Αυτές οι ενέργειες επιχειρείται να αξιοποιηθούν για περισσότερα αντιδημοκρατικά μέτρα που θα περιορίζουν τις λαϊκές ελευθερίες, το δικαίωμα στην απεργία και τη διαδήλωση. Δεν τους αρκεί να χτυπούν οι δυνάμεις καταστολής διαδηλώσεις και πορείες, ούτε τα δικαστήρια να βγάζουν παράνομες τις απεργίες των ναυτεργατών, των λιμενεργατών και τόσων άλλων κλάδων.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία να ακυρώσουν στην πράξη τους σχεδιασμούς που υπηρετούν αυτές οι τρομοκρατικές επιθέσεις, από όπου κι αν προέρχονται, καταδικάζοντας κάθε παρόμοια ενέργεια και δυναμώνοντας τον αγώνα τους με πρώτο σταθμό τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ