Τρίτη 20 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παίρνουμε περισσότερες ευθύνες στις πλάτες μας

Στη μεγαλύτερη συγκέντρωση του ΚΚΕ την τελευταία 20ετία στην Αλεξανδρούπολη μίλησε η Αλέκα Παπαρήγα

Από τη συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη
Από τη συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη
Να βρεθούν με το ΚΚΕ στο δρόμο του αγώνα, της ρήξης και της ανατροπής, το μόνο δρόμο που οι θυσίες του λαού θα πιάσουν τόπο, κάλεσε τον εργαζόμενο λαό της Αλεξανδρούπολης η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στην πλατεία του Φάρου, σε μια πραγματικά μεγάλη, τη μεγαλύτερη συγκέντρωση του Κόμματος στην Αλεξανδρούπολη την τελευταία εικοσαετία.

Μια συγκέντρωση που ανέδειξε ότι η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ βρίσκει απήχηση στα εργατικά λαϊκά στρώματα, προσελκύει, προβληματίζει και συζητιέται.

Από το βήμα αυτής της συγκέντρωσης η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε: Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες «σε τούτη τη φάση πρέπει να δεχθούμε να πάρουμε περισσότερες ευθύνες στην πλάτη μας. Αλλά ταυτόχρονα απαιτούμε κι εμείς. Από τη φτωχολογιά, από αυτούς που πλήττονται, από αυτούς που διατηρούσαν αυταπάτες απέναντι στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και τους καλούμε να ξεμπερδέψουν με τις αυταπάτες. Τους καλούμε να αποκτήσουν συνείδηση της δύναμής τους. Τους ζητάμε να μας δουν σαν αποκούμπι και κυρίως να μας δουν σαν σύμμαχο στον κοινό αγώνα. Αν δεν ξεμπερδέψουν από φοβίες, προκαταλήψεις και αυταπάτες, τα επόμενα χρόνια θα είναι δραματικά».

Προηγούμενα αναφέρθηκε στην κρίση και στη στάση των κομμάτων. Είπε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση έχει πει την τελευταία της λέξη, είπε ότι θα πληρώσει άγρια ο λαός τα σπασμένα της κρίσης. Βεβαίως, δεν έχει προχωρήσει στην τελευταία της πράξη. Ο δρόμος για να πάρει καινούρια αντιλαϊκά μέτρα είναι ανοιχτός. Ο υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι τα επόμενα μέτρα θα παρθούν με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2011.

Η ΝΔ έχει πει κι αυτή τη δική της τελευταία λέξη: "Καταψήφισα το μνημόνιο, αλλά θα σεβαστώ το μνημόνιο". Δεν έχει δηλώσει ότι θα ακυρώσει τους νόμους που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ, ακόμη κι αν η ΝΔ καταψήφισε κάποιους. Θα κοιτάξω λέει να ξεφύγουμε από το μνημόνιο. Μα υπάρχει διαφυγή από το μνημόνιο, αν δεν καταργήσεις τους νόμους για το Φορολογικό, για την Κοινωνική Ασφάλιση, για την Παιδεία, για την Υγεία;

Ο ΛΑ.Ο.Σ. ψήφισε το μνημόνιο και τώρα κάνει τη γνωστή κωλοτούμπα. Διαμαρτύρεται για τις συνέπειες. Την ίδια ώρα ζητάει καινούρια μέτρα, νέες ιδιωτικοποιήσεις, εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί δε σπεύδει γρήγορα να πουλήσει ό,τι έχει παραμείνει τυπικά στο κράτος.

Την τελευταία λέξη την έχει πει και ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει κοπεί στα τέσσερα. Αντίθετος με το μνημόνιο, με τα μέτρα της κυβέρνησης, αλλά ως εκεί. Από εκεί και πέρα προσπαθεί να βρει ανανεωτικά μέτρα ώστε να είναι και με τους επιχειρηματίες και με το λαό».

Ο λαός έχει επιλογή, πρόσθεσε η Αλέκα Παπαρήγα: Να διαλέξει τη μόνη ριζοσπαστική και σύγχρονη πρόταση, την πρόταση του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ