Τετάρτη 21 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΓΚΑΝΤΑ
Βίαιη απέλαση εκατοντάδων Ρουαντέζων προσφύγων

KAMPAΛΑ.--

Η ουγκαντέζικη κυβέρνηση υπεραμύνθηκε χτες της προσπάθειάς της για τον ακούσιο «επαναπατρισμό» 1.700 Ρουαντέζων προσφύγων προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες καθώς τουλάχιστον δύο άτομα σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από την αναγκαστική απέλαση...

Ο αρμόδιος Ουγκαντέζος υπουργός ισχυρίστηκε ότι ο «επαναπατρισμός» ήταν απαραίτητος γιατί αποτελούσαν πλέον «κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια», ιδιαίτερα μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην πρωτεύουσα της χώρας Καμπάλα από Σομαλούς ισλαμιστές της «Αλ Σαμπάμπ» στις 11 Ιούλη.

Η απέλαση των Ρουαντέζων προσφύγων ξεκίνησε στις 14 του μήνα σε σημείο δωρεάν διανομής τροφίμων όπου αντί για βοήθεια εμφανίστηκαν πάνοπλοι αστυνομικοί που τους ανάγκασαν, πυροβολώντας στον αέρα, να επιβιβαστούν σε φορτηγά προκειμένου να απελαθούν στη χώρα προέλευσης. Τουλάχιστον δύο πρόσφυγες σκοτώθηκαν πηδώντας από τα φορτηγά για να γλιτώσουν την απέλαση ενώ πολλά παιδάκια χωρίστηκαν, μέσα στον πανικό, από τους γονείς τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ