Τετάρτη 21 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Φόβοι για «ανάφλεξη» ξενοφοβικών επιθέσεων

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Επιθέσεις σε οικονομικούς πρόσφυγες που έμεναν σε παραγκούπολη του προαστίου Κία Σαντς βόρεια του Γιοχάνεσμπουργκ σημειώθηκαν αργά προχτές βράδυ ως τα ξημερώματα, με συνέπεια το σοβαρό τραυματισμό τουλάχιστον πέντε ανθρώπων.

Στη διάρκεια των επιθέσεων Νοτιοαφρικανών κατά προσφύγων, λεηλατήθηκαν και καταστήματα της περιοχής, γεγονός που έκανε τις τοπικές αρχές να μιλούν για παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου. Ωστόσο, τα περισσότερα νοτιοαφρικανικά ΜΜΕ εξέφρασαν ανησυχίες για την εκδήλωση ενός πιθανού νέου κύματος ξενοφοβικών επιθέσεων κατά Αφρικανών οικονομικών προσφύγων, αφού ένας από τους πέντε τραυματίες φέρεται πως ήταν Νοτιοαφρικανός που δήλωσε ότι οι ομοεθνείς του επιτέθηκαν γιατί αρνήθηκαν να πιστέψουν πως δεν ήταν ...ξένος!

Πριν από περίπου δύο χρόνια,το εκρηκτικό μείγμα που προκαλούν η μεγάλη φτώχεια, η ανεργία και η εγκληματικότητα, είχε προκαλέσει σειρά επιθέσεων εναντίον ξένων εργατών και οικονομικών προσφύγων στη Ν. Αφρική, με αποτέλεσμα το θάνατο 62 ατόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ