Τετάρτη 21 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Χωρίς ανάσα

«Οι αλλαγές δεν μειώνουν τη δημόσια δαπάνη για τις συντάξεις στο 2,5% που προβλέπει το Μνημόνιο επισημαίνει η ενδιάμεση έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ελληνική οικονομία. Οταν ολοκληρωθεί η αναλογιστική μελέτη για τις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία από τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό είναι πολύ πιθανό να ζητηθούν νέα μέτρα προειδοποιεί το ΔΝΤ. Επιπλέον κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις δαπάνες των νοσοκομείων, των ασφαλιστικών ταμείων των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ οι οποίες απειλούν να εκτροχιάσουν τον προϋπολογισμό» (το θέμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Αριθμοί

«Από την 11η Σεπτεμβρίου και μετά περίπου 1.270 κυβερνητικές υπηρεσίες και 2.000 ιδιωτικές εταιρείες εμπλέκονται στην "αντιτρομοκρατία". Δισεκατομμύρια δολάρια δαπανώνται ανεξέλεγκτα (...) περίπου 854.000 άτομα - μιάμιση φορά περισσότεροι άνθρωποι από τον συνολικό πληθυσμό της Ουάσιγκτον - διαθέτουν ειδική άδεια για πρόσβαση σε άκρως απόρρητες πληροφορίες» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).

Αποψη

«Εχει ανοίξει η εποχή της τυφλής βίας, των πληρωμένων συμβολαίων που παραγγέλνουν παρακρατικοί κύκλοι, ύποπτα συμφέροντα ή ακόμα και υπόκοσμος (...) τα κάθε λογής κέντρα αποσταθεροποίησης κάνουν τα πάντα για να ξαναβάλουν τη χώρα στο "γύψο"» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ