Παρασκευή 23 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΝΙΔΙ
Εκοψαν το ρεύμα σε απλήρωτη συμβασιούχο!

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα από το ΠΑΜΕ, συνδικάτα και φορείς

Η ΔΕΗ ΑΕ έκοψε το ρεύμα σε εργαζόμενη συμβασιούχο στο Δήμο Μενιδίου, που είναι απλήρωτη εδώ και 13 μήνες! Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται λίγες μέρες μετά την απόφαση της ΔΕΥΑΠ να κόψει το νερό σε άνεργο οικοδόμο στην Πάτρα, το οποίο μετά από την άμεση παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων επανασυνδέθηκε.

Κάθε μέρα που περνά, επιβεβαιώνεται ότι η πολιτική που υπηρετεί η κυβέρνηση με βάση τις εντολές του μνημονίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για λογαριασμό του κεφαλαίου θα διαμορφώσει συνθήκες κόλασης για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες, καθώς τέτοιου είδους περιστατικά θα πληθαίνουν συνεχώς.

Ξεκαθαρίζοντας ότι τα οξύτατα προβλήματα που βιώνει τη εργατική λαϊκή οικογένεια δεν μπορούν και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται σε ατομικό επίπεδο, σήμερα, στις 10 το πρωί, η Τοπική Γραμματεία Μενιδίου - Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου του ΠΑΜΕ, η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ, η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής και συνδικάτα και φορείς της περιοχής πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Αχαρνών, με αίτημα την άμεση πληρωμή όλων των συμβασιούχων που είναι απλήρωτοι για περίπου 13 μήνες.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ Αχαρνών με αίτημα την επανασύνδεση του ρεύματος σε όσους έχει κοπεί.

Θα μας βρίσκουν μπροστά τους

Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Μενιδίου - Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου του ΠΑΜΕ ξεκαθαρίζει μεταξύ άλλων:

«Είναι συλλογική υπόθεση του λαϊκού και ταξικού κινήματος η υπεράσπιση του εργάτη που χτυπιέται. Δε θα επιτρέψουμε να καταστρέφονται οικογένειες, επειδή δεν κατάφεραν να πληρώσουν το λογαριασμό. Ο εργαζόμενος δεν χρωστάει σε κανένα, δεν θα αφήσουμε να θυσιαστεί για τα κέρδη τους. Απαιτείται σήμερα να αναπτύξουμε ένα κίνημα, που, με οργανωμένο και συντονισμένο τρόπο, θα υπερασπίζεται όλους εκείνους που δεν μπορούν να πληρώσουν βασικά αγαθά που έχουν άμεση σχέση με την επιβίωση της οικογένειας.

Είναι αδιανόητο να κόβεται το νερό, το ρεύμα, να ξεσπιτώνεται κόσμος. Μαζί με την ανάπτυξη της πάλης και την οργανωμένη υπεράσπιση της διαβίωσης των εργαζομένων, προϋπόθεση είναι και η πολιτική πάλη που θα παλεύει για την ήττα της αντιλαϊκής πολιτικής για τον δρόμο ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών. Προϋπόθεση είναι να ξέρουμε ποιοι είναι οι αντίπαλοί μας».

Η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ καλεί τις εργαζόμενες, άνεργες, τις συνταξιούχες να σταθούν στο πλάι όσων οικογενειών, «όσων γυναικών τολμάει το αδίστακτο κράτος των καπιταλιστών και οι ιδιωτικοποιημένες ΔΕΚΟ να στερούν απαραίτητα για την επιβίωση αγαθά, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό».

Καλεί τις εργαζόμενες και τα συνδικάτα να εκφράσουν σήμερα την αλληλεγγύη τους και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. «Να μην αφήσουμε κανέναν εργαζόμενο αβοήθητο στο έλεος των Τραπεζών, των ΔΕΚΟ, των πολυεθνικών και όλων όσοι μετράνε τη ζωή μας με τα ευρώ. Το πρόβλημα της συναδέλφισσας, της γειτόνισσας, της μετανάστριας πρέπει να γίνει αφορμή για αγωνιστική κινητοποίηση και ανάδειξη της μόνης μας επιλογής: Μέτωπο αγώνα για μια άλλη πολιτική σε όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Μέτωπο αγώνα για τα καθημερινά μικρά και μεγάλα μας προβλήματα», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ