Παρασκευή 23 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΤΥΠΟ - ΧΑΡΤΙ
Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΕΒ

Δυναμική παρέμβαση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΕΒ πραγματοποίησε χτες το απόγευμα η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου. Εργαζόμενοι από τον κλάδο του Τύπου και της βιομηχανίας Χάρτου, απαίτησαν να υπογραφεί ΣΣΕ που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων του κλάδου.

Οι εργαζόμενοι που συγκεντρώθηκαν στην πλ. Κλαυθμώνος και στη συνέχεια με πορεία έφτασαν μπροστά από τα γραφεία του ΣΕΒ, όπου θυροκόλλησαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους, έδωσαν μια πρώτη απάντηση στην εργοδοτική κωλυσιεργία, τον εμπαιγμό και την αδιαλλαξία της εργοδοσίας, που αρνείται να υπογράψει ικανοποιητική κλαδική και επιχειρησιακή ΣΣΕ.

Ενθαρρυνόμενη η τελευταία, τόσο από την κατάπτυστη ΣΣΕ που υπέγραψε η ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ, όσο και από τη στάση της κυβέρνησης η οποία καταργεί με νομοθετική παρέμβαση τις συμβάσεις που αυξάνουν τους μισθούς, αρνείται με διάφορα προσχήματα να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις.

Νωρίτερα, στην ομιλία του στην πλ. Κλαυθμώνος, ο Γιάννης Τόλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν πρόκειται να υποκύψουμε και να υπογράψουμε μείωση μισθών, θα οργανώσουμε την πάλη με μεγαλύτερο πείσμα. Εχουμε τη δύναμη, μπορούμε να τα καταφέρουμε, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, εμείς παράγουμε τον πλούτο. Την οργή και την αγανάκτησή μας θα την κάνουμε συνειδητό αγώνα διεκδίκησης, ρήξης και ανατροπής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ