Παρασκευή 23 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τραγικά αποτελέσματα

Ορισμένα από τα τραγικά αποτελέσματα που θα επιφέρει το νομοσχέδιο για την άρση του καμποτάζ (απελευθέρωση) στην κρουαζιέρα είναι:

  • Νομιμοποίηση της πλήρους «απελευθέρωσης» της ασυδοσίας των εφοπλιστών και των μονοπωλίων στο χώρο της κρουαζιέρας, του τουρισμού, συνολικά στις ελληνικές θάλασσες, για την αύξηση της ήδη τρελής κερδοφορίας τους.
  • Νομιμοποίηση της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας, της άνισης αμοιβής για ίση εργασία, της μείωσης οργανικών θέσεων στα πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές. Αυτό, εκτός όλων των άλλων, σημαίνει νομιμοποίηση των πλοίων που θα αποτελούν πλωτές βόμβες για την ασφάλεια επιβατών, πληρωμάτων, ναυσιπλοΐας.
  • Αμέσως μετά την απελευθέρωση της κρουαζιέρας, θα ακολουθήσει ως «φυσικό» επακόλουθο η πλήρης απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Δηλαδή, τα όσα έχουν βιώσει μέχρι τώρα νησιώτες, ναυτεργάτες, συνολικά οι εργαζόμενοι, με την εγκατάλειψη νησιών, τα πανάκριβα εισιτήρια, τα σαπάκια με τις απανωτές βλάβες, τη βία και την τρομοκρατία στα καράβια, ήταν μόνο η αρχή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ