Παρασκευή 23 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΑΤΛΑΝΤΙΚ»
Οργανώνει τα αγωνιστικά βήματα των εργαζομένων

Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη με τους εργαζόμενους στο «Ατλάντικ», που έγινε την περασμένη Κυριακή
Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη με τους εργαζόμενους στο «Ατλάντικ», που έγινε την περασμένη Κυριακή
Σε γενική συνέλευση καλεί τους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ «ΑΤΛΑΝΤΙΚ» την Κυριακή, 1η Αυγούστου, στις 11 το πρωί, η νεοσυσταθείσα Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στην επιχείρηση. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5Β, Αθήνα) και με στόχο να αποφασιστούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα των εργαζομένων για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά, για να μη γίνει καμία απόλυση, για να μην υπάρχει κανένας απλήρωτος εργαζόμενος. Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία έχει καταθέσει αίτημα για υπαγωγή της επιχείρησης στο άρθρο 99 του Ν. 3588/2007 (θα εκδικαστεί τον Οκτώβρη), για την προστασία από τους πιστωτές.

Οπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα, «χρόνια τώρα δουλεύουμε κάτω από απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς που έχουν ως αποτέλεσμα να μένουμε απλήρωτοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, να μας πληρώνουν με κουπόνια, να απειλούν με απολύσεις - δυσμενείς μεταθέσεις όποιον εργαζόμενο σηκώσει κεφάλι για να μπορεί πιο εύκολα ο μεγαλοεργοδότης Αποστόλου, από τη δική μας δουλειά, το δικό μας ιδρώτα, να θησαυρίζει.

Χρόνια τώρα, η εργοδοσία των σούπερ μάρκετ "ΑΤΛΑΝΤΙΚ" από την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων έχει αποκομίσει τεράστια κέρδη. Σήμερα που η κερδοφορία της μειώνεται επιχειρεί να την φορτώσει στους εργαζόμενους και μας καλεί σαν μια οικογένεια να κάνουμε και άλλες θυσίες, να βάλουμε πλάτη, λες και όταν τα ευρώ έρεαν άφθονα ο Αποστόλου τα μοιραζόταν με τους εργαζόμενους».

Τονίζει ότι «η προσφυγή της εργοδοσίας στο άρθρο 99 σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα χάσουν τα πάντα όταν η εταιρεία πτωχεύσει. Γι' αυτό έχει βγάλει τα στελέχη της και κάνουν "γύρα" σε όλα τα καταστήματα με μοναδικό στόχο και σκοπό να αποκοιμίσει τους εργαζόμενους, σπέρνοντας αυταπάτες και συγχύσεις για να μπορέσει με αυτόν τον τρόπο να περάσει τα σχέδιά της πιο εύκολα. Δηλαδή, να κλείνει μαγαζιά όποτε θέλει, να απολύει χωρίς αποζημιώσεις ή να λέει στους εργαζόμενους να παραιτηθούν οικειοθελώς, παίρνοντας ένα μικρό ποσό, αρκεί να ξεμπερδεύει μαζί τους γιατί όταν γίνει η πτώχευση κανείς δε θα πάρει τίποτα.

Αυτό που πάντα φόβιζε την εργοδοσία είναι η οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων, γι' αυτό επιχειρεί να μας διασπάσει, να φέρει σε αντιπαράθεση τον έναν εργαζόμενο με τον άλλον».

Υπογραμμίζει ότι η δημιουργία της επιτροπής «είναι δική μας απόφαση που στόχο έχει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε το ψωμί το δικό μας και της οικογένειάς μας. Να βοηθήσει στην οργάνωσή μας στα ταξικά μας σωματεία για να μπορέσουμε να ενημερώσουμε κάθε συνάδελφο να συμμετέχει σε ό,τι αποφασίσουμε το επόμενο διάστημα. Είναι η δική μας απάντηση απέναντι στο εργοδοτικό σωματείο που χρόνια τώρα ΣΥΝαινεί στο ξεπούλημα των δικαιωμάτων μας».

Συνεχίζονται οι συσκέψεις στις άλλες περιοχές

Συσκέψεις με τους εργαζόμενους των καταστημάτων «ΑΤΛΑΝΤΙΚ» και «ALDI» στη Θεσσαλονίκη, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία, διοργανώνει η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με στόχο την οργάνωση του αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους. Η σύσκεψη για τους εργαζόμενους στα «ALDI» θα γίνει την Τρίτη 27 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στον 5ο όροφο του ΕΚΘ και η σύσκεψη με τους εργαζόμενους στα καταστήματα «ΑΤΛΑΝΤΙΚ» θα γίνει την Τετάρτη 28 Ιούλη, στις 8.30 το βράδυ, στον 5ο όροφο του ΕΚΘ.

Η αναγκαιότητα της άμεσης, ενιαίας και συλλογικής δράσης απέναντι σε οποιαδήποτε αντεργατική μεθόδευση της εργοδοσίας στα σούπερ μάρκετ «Ατλάντικ» σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων, η οποία μπορεί να εκφραστεί είτε με απολύσεις, είτε με μη καταβολή δεδουλευμένων, ενσήμων κ.ά., επισημάνθηκε στις συσκέψεις εργαζομένων στην επιχείρηση, σε Λάρισα και Βόλο.

Στη σύσκεψη στη Λάρισα, που κάλεσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων του νομού, αποφασίστηκε η δημιουργία Επιτροπής Αγώνα, η οποία θα συγκροτηθεί σε νέα σύσκεψη που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 26 Ιούλη, στις 9.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Στο Βόλο, τη σύσκεψη οργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων του ΠΑΜΕ. Αποφασίστηκε να γίνει νέα σύσκεψη, μεθαύριο Κυριακή 25 Ιούλη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, στις 8 μ.μ , για την καλύτερη προετοιμασία της οποίας συγκροτήθηκε τριμελής επιτροπή από τους εργαζόμενους. Το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκε πανεξόρμηση της επιτροπής στα καταστήματα της πόλης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αρχισαν απολύσεις στα σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» (2014-09-06 00:00:00.0)
Νέες κινητοποιήσεις στα «Ατλάντικ» (2010-12-30 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2010-11-17 00:00:00.0)
Παλεύουν για τα δεδουλευμένα τους (2010-11-04 00:00:00.0)
Αύριο η σύσκεψη (2010-07-17 00:00:00.0)
Αποφασιστικά για την επιτυχία της απεργίας (2005-06-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ