Παρασκευή 30 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ»

Αποκαλυπτική η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων & έλεγχος αυτών κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές», του οποίου η συζήτηση ολοκληρώνεται σήμερα.

Κάτι παραπάνω από εμφανής ήταν η πρόθεση της κυβέρνησης να πετύχει «με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια» όπως χαρακτηριστικά επισήμανε η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, που παρενέβη: Από την μια να επιχειρήσει τον εξωραϊσμό του πολιτικού συστήματος που παράγει αντιλαϊκές πολιτικές, όπως αυτές που εφαρμόζονται σήμερα, και από την άλλη να πλήξει την πολιτική δράση του ΚΚΕ, η οποία κινείται στον αντίποδα των πολιτικών αυτών.

Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα, από το λεγόμενο μαύρο πολιτικό χρήμα «μολύνονται αυτοί που ακολουθούν πολιτική υπηρέτησης των συμφερόντων» των επιχειρηματιών. Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι στο ΚΚΕ «δεν ανεχόμαστε τέτοια φαινόμενα» που πρέπει να πάνε στον Κορυδαλλό. Επίσης όμως κατέστησε σαφές ότι το νομοσχέδιο «εφόσον γίνει νόμος δεν μπορούμε να συμβάλλουμε στην υλοποίησή του με ό,τι συνεπάγεται αυτό για το Κόμμα» αφού «δεν έχει σχέση με την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, είναι ανεφάρμοστος και έχει πολιτική στόχευση». Μάλιστα σημείωσε ότι «και ο πιο αθώος νόμος χρησιμοποιήθηκε εναντίον του λαϊκού κινήματος»...

Καθ' όλα υποκριτική ήταν η τοποθέτηση της κυβέρνησης η οποία ενώ (μαζί με τη ΝΔ) αρνείται πεισματικά την ονομαστικοποίηση των μετοχών ώστε να περιοριστούν οι διαδρομές του μαύρου χρήματος, επιχείρησε να παρουσιάσει ως «μέτρο διαφάνειας» την υποχρέωση κατάθεσης λίστας όσων ενισχύουν το ΚΚΕ ακόμη και με κουπόνια του 1 Ευρώ! Ο αρμόδιος υπουργός Γ. Ραγκούσης, δεν παρέλειψε πάντως να τονίσει (με προτροπή του ΛΑ.Ο.Σ.) ότι όποιος δεν εφαρμόσει το νόμο θα έρθει αντιμέτωπος με ανεξάρτητες ελεγκτικές αρχές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ απέρριψαν ένσταση αντισυνταγματικότητας του ΚΚΕ αφού τέτοιου είδους νομοσχέδια είναι υποχρεωτικό από το Σύνταγμα να συζητούνται στην ολομέλεια της Βουλής και όχι σε θερινά τμήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ