Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ «ISS»
Απειλεί με νέες απολύσεις

Κινητοποίηση ενάντια στην τρομοκρατία έκανε χτες το κλαδικό συνδικάτο Κεντρικής Μακεδονίας

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση

MotionTeam

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Κόντρα στην τρομοκρατία των εργολάβων, που υποστηρίζεται και από τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές, διαδήλωσαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους χτες το πρωί μπροστά στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο τα ταξικά συνδικάτα της Θεσσαλονίκης.

Η κινητοποίηση έγινε από το Σωματείο Εργολαβικών Καθαριστριών και Φυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας, τα μέλη του οποίου δέχονται, από την ώρα που το ίδρυσαν, συνεχείς επιθέσεις από την εργολαβική εταιρεία καθαριότητας και φύλαξης «ISS». Ηδη τρία μέλη του προεδρείου του σωματείου μετατέθηκαν, πιστεύοντας η εταιρεία ότι με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει να τις απομονώσει από τις υπόλοιπες εργαζόμενες του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, ενώ την προηγούμενη βδομάδα μετατέθηκε μια ακόμη εργαζόμενη από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Μάλιστα, στην εργαζόμενη αυτή που πήρε στο μεταξύ αναρρωτική άδεια, η εταιρεία της έστειλε εξώδικο ζητώντας να παρουσιαστεί αμέσως στη δουλειά και αν δεν το πράξει, θα απολυθεί.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, εκ μέρους της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, τόνισε ότι η προγραμματισμένη - στημένη επιχείρηση τρομοκράτησης των καθαριστριών της εταιρείας «ISS» συνεχίζεται με τις πλάτες της ΠΑΣΚΕ, του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και του υπουργού Εργασίας.

Κατήγγειλε ότι η εργοδοσία και οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ στο ΕΚΘ και στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο έχουν απειλήσει τα μέλη του ταξικού σωματείου και τους εκβιάζουν να αποχωρήσουν από αυτό και να εγγραφούν στο εργοδοτικό σωματείο που έχει στήσει η εταιρεία μαζί με την ΠΑΣΚΕ. Αν δεν το πράξουν, όπως πρόσθεσε, απειλούνται με μεταθέσεις και απολύσεις.

Ακόμη, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος ανέφερε ότι στα χέρια Δημόσιων Υπηρεσιών, ΙΚΑ, Επιθεώρησης Εργασίας, βρίσκονται εκατοντάδες καταγγελίες όχι μόνο για την κλοπή του μεροκάματου και του ενσήμου από χιλιάδες καθαρίστριες, αλλά και δισεκατομμυρίων ευρώ από τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων. Μάλιστα, συμπλήρωσε, οι εργαζόμενες απειλούνται με απόλυση, αν δεν ανακαλέσουν τις καταγγελίες τους.

Μιλούν για «σπατάλες», αλλά πλουτίζουν τους εργολάβους

Επίσης, σε σχετική ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Είναι κοροϊδία της κυβέρνησης να μιλά για οικονομίες στα Νοσοκομεία και να χαρίζει δισεκατομμύρια στην "ISS" και την υπόλοιπη συμμορία των εργολάβων.

Ο κ. Παπανδρέου ξέρει πάρα πολύ καλά πού πάνε αυτά τα λεφτά των φορολογουμένων.

Την υπόθεση γνωρίζει επίσης και ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης. Ξέρει το δικαστικό σύστημα να βγάζει στα γρήγορα αποφάσεις για παράνομες απεργίες, αλλά για υποθέσεις που ΟΛΟΙ ξέρουν ότι η αργοπορία και η άρνηση ελέγχου από τη δικαιοσύνη είναι προκλητική.

Σε κάθε περίπτωση το ΠΑΜΕ δεν πρόκειται να αφήσει ήσυχη ούτε την "ISS", ούτε την υπόλοιπη συμμορία των εργολάβων, ούτε τα τσιράκια τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ. Δεν θα επιτρέψουμε άλλη περίπτωση "Κούνεβα". Η εργοδοτική - κυβερνητική - "συνδικαλιστική" τρομοκρατία των εργολάβων της οικονομίας, της πολιτικής και του συνδικαλισμού θα σπάσει τα μούτρα της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ