Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
Η υπερεντατικοποίηση δημιουργεί κινδύνους

Ναυτικό ατύχημα στη Σκόπελο

Παραλίγο να συγκρουστούν χτες το μεσημέρι το ταχύπλοο «ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ 5» με το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ» στο λιμάνι της Σκοπέλου, λαχταρώντας τους συνολικά 222 επιβάτες που μετέφεραν και τους ναυτεργάτες του πληρώματος! Συγκεκριμένα, το ταχύπλοο, κατά τον κατάπλου του στο λιμάνι του νησιού, ακούμπησε πάνω στο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ» το οποίο έβγαινε εκείνη την ώρα από το λιμάνι. Το αποτέλεσμα ήταν το ταχύπλοο να προσκρούσει πάνω στον προβλήτα και να προκληθούν δύο ρήγματα, το ένα στην αριστερή πλευρά μήκους ενός μέτρου και σε απόσταση περίπου 1,5 μέτρων από την ίσαλο γραμμή και το δεύτερο στη δεξιά πλευρά με μήκος περίπου 3 μέτρα στο ύψος του κύριου καταστρώματος.

Πρόκειται για ναυτικό ατύχημα που μαρτυράει την υπερεντατικοποίηση της λειτουργίας των ακτοπλοϊκών πλοίων με ό,τι σημαίνει αυτό για τις συνθήκες εργασίας των πληρωμάτων και όπως αποδείχτηκε για την ασφάλεια συνολικά της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Από τη λιμενική αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ταχύπλοου, ενώ οι 72 επιβάτες που μετέφερε αποβιβάστηκαν χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός. Από αυτούς οι 23, που είχαν προορισμό την Αλόννησο, μεταφέρθηκαν στον προορισμό τους με υδροπτέρυγο. Το ταχύπλοο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο Βόλος, Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος.

Σε ό,τι αφορά το «ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ» συνέχισε για Αλόννησο με 150 επιβάτες, όπου κατάπλευσε με ασφάλεια και του απαγορεύτηκε ο απόπλους. Από έλεγχο που του έγινε εντοπίστηκαν μόνο γδαρσίματα. Το προγραμματισμένο δρομολόγιό του ήταν Βόλος Σκιάθος, Γλώσσα Σκοπέλου, Σκόπελος, Αλόννησος και επιστροφή στο Βόλο με αντίστροφες προσεγγίσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ