Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και το μνημόνιο

Θα το εφαρμόσει εξολοκλήρου αν γίνει κυβέρνηση, διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους τα στελέχη της

Σε βασικό συνήγορο της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής αναδεικνύεται η Νέα Δημοκρατία, επιβεβαιώνοντας καθημερινά τη στρατηγική της σύμπλευση με το ΠΑΣΟΚ. Χτες, ο υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας, Χρ. Σταϊκούρας, επικρότησε την ενίσχυση των τραπεζών με δεκάδες δισ. ευρώ, καθώς, όπως είπε, «η Νέα Δημοκρατία πιστεύει διαχρονικά στην αναγκαιότητα ενίσχυσης της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, τόσο σε όρους κεφαλαιακής επάρκειας, όσο και σε όρους ρευστότητας».

Μάλιστα, επέκρινε το ΠΑΣΟΚ επειδή είχε επικρίνει τη ΝΔ όταν αυτή ως κυβέρνηση αποφάσισε τον «μποναμά» των 28 δισ. ευρώ στις τράπεζες. «Εστω και αργά αναγνωρίζει την αστοχία της περυσινής του δημαγωγίας», συμπλήρωσε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Τζαβάρας δήλωσε χτες («Κανάλι 1») ότι η ΝΔ αν αναλάβει τη διακυβέρνηση θα εφαρμόσει το μνημόνιο. «Από τη στιγμή που μία χώρα, το κράτος μας, η ελληνική πολιτεία έχει αναλάβει δεσμεύσεις απέναντι σε τρίτους, δεσμεύσεις τις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι με βάση την αρχή της συνέχειας του κράτους να τις τιμάμε, από εκεί και πέρα δεν τίθεται θέμα ως προς αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο εσωκομματικό πεδίο, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Π. Παναγιωτόπουλος, προσπάθησε χτες να διασκεδάσει τις εντυπώσεις απ' τις αντιπαραθέσεις για τις υποψηφιότητες στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Αναφερόμενος μάλιστα στη διαφωνία του βουλευτή Γ. Μανώλη ως προς την υποψηφιότητα του Β. Κικίλια στην Περιφέρεια Αττικής, αποκάλυψε ότι ο Γ. Μανώλης είχε προτείνει τον Α. Μητρόπουλο.

Από την πλευρά της, η Ντόρα Μπακογιάννη συνάρτησε (ΜΕΓΚΑ) την κρισιμότητα των εκλογών με το γεγονός ότι οι περιφερειάρχες θα είναι αυτοί που «θα επιλέξουν τις επενδύσεις, θα έχουν την ευθύνη για την ανάπτυξη στην περιφέρεια, το ΕΣΠΑ» και υπερασπίστηκε τον Χρ. Μαρκογιαννάκη για την «προσφορά του στην Κρήτη» και τις «ικανότητες και δυνατότητες».

Εξέφρασε ακόμα την πρόθεση δημιουργίας ενός νέου πολιτικού φορέα παραπέμποντας όμως τις ανακοινώσεις στο μέλλον. «Δεν με αφήνει ασυγκίνητο η προοπτική αυτή», δήλωσε σχετικά ο προσφάτως διαγραμμένος απ' τη ΝΔ Χρ. Μαρκογιαννάκης, δηλώνοντας ουσιαστικά την προθυμία του να στηρίξει μια τέτοια απόφαση της Ντ. Μπακογιάννη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ