Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»
Στρατηγική στήριξη στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ

Γενικευμένη συνεργασία, αρκεί να τηρούνται τα προσχήματα, όπως προκύπτει από δηλώσεις του Φ. Κουβέλη

Με ακροβασίες που υποτιμούν τον κοινό νου, η «Δημοκρατική Αριστερά» επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκαλεί η στρατηγική συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ, με αιχμή τη συγκεκριμένη περίοδο τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο Φ. Κουβέλης κλήθηκε χτες να σχολιάσει τις προϋποθέσεις της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και απάντησε επί λέξη: «Στο βαθμό που οι επιλογές έχουν κομματικά χαρακτηριστικά, δεν προσέρχεται σε τέτοια συνεργασία η Δημοκρατική Αριστερά. Εάν υπάρχουν κομματικά χαρακτηριστικά στα πρόσωπα είναι δυνατόν να οδηγήσει σε σκέψεις, σε συνειρμούς, αλλά και σε αξιολογήσεις ότι πρόκειται για πολιτικούς ετεροκαθορισμούς και αυτό δεν το θέλει κανένα κόμμα, τουλάχιστον για τις δύο μεγάλες περιφέρειες της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας».

Με άλλα λόγια, η «Δημοκρατική Αριστερά» θεωρεί σαν ένα το κρατούμενο την ταύτιση με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, διεκδικεί όμως να μην καταγραφεί στις λαϊκές συνειδήσεις σαν δεκανίκι της κυβέρνησης και να συντηρήσει τις αυταπάτες περί «ανεξάρτητων» και «άφθαρτων» προσώπων, στην οποία εστιάζει και η προπαγάνδα της κυβέρνησης μπροστά στις εκλογές για την τοπική διοίκηση.

Σ' αυτό το πνεύμα, η «Δημοκρατική Αριστερά» δρομολογεί ήδη συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ σε μια σειρά από δήμους σε ολόκληρη την Ελλάδα, «στη βάση συγκεκριμένων προγραμμάτων» όπως δήλωσε ο Φ. Κουβέλης, συμπληρώνοντας πως «έχουν προκύψει συνθέσεις και άλλες προωθούνται». Στις προωθούμενες εντάσσεται και η συνεργασία για την περιφέρεια Αττικής για την οποία εξετάζεται η περίπτωση του Συνηγόρου του Πολίτη, Γ. Καμίνη.

Ανάμεσα σε άλλα, ο Φ. Κουβέλης σχολίασε και την κατάσταση στην Παιδεία και τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική, δίνοντας πρόσθετα στοιχεία της στήριξης στο ΠΑΣΟΚ. Ενόψει μιας σχολικής χρονιάς που ξεκινάει με τις χειρότερες προϋποθέσεις για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, ο πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αριστεράς» αρνήθηκε να ψελλίσει έστω και μια λέξη κριτικής.

Αντίθετα, σιγοντάρησε την προπαγάνδα της κυβέρνησης, δηλώνοντας ικανοποιημένος από τις εξαγγελίες ότι «θα προσληφθούν περίπου δύο χιλιάδες οκτακόσιοι νέοι εκπαιδευτικοί και θα πρέπει να υπάρξει προσπάθεια να επιστρέψουν στα σχολεία και εκείνοι οι οποίοι έχουν αποσπαστεί».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ερίζουν για το ποια «πόρτα» θα χτυπήσουν πρώτα (2014-06-17 00:00:00.0)
Ας θάψουμε το πτώμα (2012-01-29 00:00:00.0)
«Πρωταγωνιστές» το ΜEGA-λείο σου... (2011-11-22 00:00:00.0)
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ... (2010-10-30 00:00:00.0)
Η «ονοματολογία» υποδαυλίζει την αντιπαράθεση (2010-08-03 00:00:00.0)
Καραμπινάτη σοσιαλδημοκρατία σε όλες τις εκδοχές (2010-06-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ