Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ - ΜΕΝΙΔΙ
Κοινή δράση ΠΑΜΕ - «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Συντονισμός δράσης μαζί με τους γονείς με στόχο να πάνε όλα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Δράσεις και πρωτοβουλίες με σκοπό την συσπείρωση των γονιών του Μενιδίου ώστε να απαιτήσουν αγωνιστικά να μην απορριφθεί κανένα παιδί από παιδικούς σταθμούς του δήμου και ταυτόχρονα να διεκδικήσουν την κατασκευή νέων με το ανάλογο προσωπικό που θα καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής, αποφασίστηκαν στην προχτεσινή σύσκεψη που διοργάνωσαν η «Λαϊκή Συσπείρωση» Μενιδίου - Θρακομακεδόνων και η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν πολλοί εκπρόσωποι φορέων αλλά και γονείς, συζητήθηκε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες λαϊκές οικογένειες της περιοχής από τους ανεπαρκείς σε αριθμό και υποδομή παιδικούς σταθμούς το οποίο από φέτος θα οξυνθεί ακόμα περισσότερο εξαιτίας της μείωσης της χρηματοδότησης αλλά και της αύξησης των παιδιών που δεν θα γίνουν δεκτά.

Γι' αυτό το λόγο, όπως τονίστηκε, η «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΠΑΜΕ μπαίνουν μπροστά με σκοπό να συσπειρώσουν τους γονείς και εργαζόμενους και σε αγωνιστική κατεύθυνση να απαιτήσουν παιδικούς σταθμούς πλήρως στελεχωμένους που να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των παιδιών της περιοχής. Σ' αυτά τα πλαίσια αποφασίστηκε σαν πρώτο βήμα την ερχόμενη βδομάδα να γίνουν παράσταση διαμαρτυρίας στη δημοτική αρχή και εξορμήσεις στις γειτονιές και κυρίως την πρώτη μέρα λειτουργίας των παιδικών σταθμών ώστε να καλέσουν τους γονείς σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Ο Θάνος Τραβασάρος, δημοτικός σύμβουλος Μενιδίου αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί με τους 8 παιδικούς σταθμούς με 70 άτομα προσωπικό που καλούνται να καλύψουν την ανάγκη μιας πόλης 150.000 κατοίκων. Οπως σημείωσε, από τις 1.500 και πλέον αιτήσεις που έγιναν φέτος, δεν πρόκειται να γίνουν δεκτές πάνω από 600 με αποτέλεσμα περίπου 1.000 παιδιά να μείνουν εκτός. Την ίδια στιγμή, τόνισε, μπαίνει και θέμα λειτουργίας των παιδικών σταθμών καθώς η πενιχρή χρηματοδότηση στο δήμο που έτσι κι αλλιώς δεν αρκούσε, περικόπηκε κατά 35%, ενώ υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι που λήγει η σύμβασή τους και είναι άγνωστο αν θα ανανεωθεί. Είναι περισσότερο ορατό από ποτέ, σημείωσε, ότι ο δήμος για να μπορέσει να λειτουργήσει έστω και αυτούς τους παιδικούς σταθμούς θα αυξήσει τα τροφεία που κυμαίνονται από 25 μέχρι 65 ευρώ.

Ο Στάθης Σταθουλόπουλος, από την τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, τόνισε ότι πρέπει γονείς και εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη στη λογική που λέει: «τόσα έχουμε τόσα μπορούμε» και να διεκδικήσουν παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά τους που δεν θα είναι απλά παιδοφυλακτήρια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βρέφη και νήπια κινδυνεύουν να μην επανεγγραφούν (2019-04-09 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για τους παιδικούς σταθμούς που κλείνουν στο δήμο Αθηναίων (2018-05-16 00:00:00.0)
Γολγοθάς για χιλιάδες λαϊκές οικογένειες (2017-09-03 00:00:00.0)
Η «μοριοδότηση» και οι παιδικοί σταθμοί (2013-08-17 00:00:00.0)
Σήμερα η σύσκεψη για τους παιδικούς σταθμούς (2010-08-25 00:00:00.0)
Παρέμβαση για το πρόβλημα των παιδικών σταθμών (2010-07-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ