Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Αύριο η κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις

«Σκέψου ότι αν κάνεις τώρα πίσω πού και πώς θα τους σταματήσουμε;». Αυτό το κρίσιμο ερώτημα θέτουν στους εργαζόμενους στα πολυκαταστήματα «ΦΩΚΑΣ» τα ταξικά σωματεία του εμπορίου της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης μπροστά στην επίθεση που εξαπολύει η εργοδοσία και εκφράζεται και με απολύσεις, και τους καλούν να συμμετάσχουν αποφασιστικά, μαζικά στην αυριανή 3ωρη στάση εργασίας (9 π.μ. - 12 μ.) που έχουν αποφασίσει τα δύο σωματεία.

Με την αυριανή κινητοποίηση οι εργαζόμενοι διεκδικούν άμεση επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων στη «ΦΩΚΑΣ». Να μη γίνει καμία άλλη απόλυση. Να καταργηθούν το ωρομίσθιο και η μερική απασχόληση. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Σ' αυτήν την κατεύθυνση τα σωματεία καλούν όλους τους εργαζόμενους στη «ΦΩΚΑΣ» να οργανωθούν στο σωματείο τους, να οργανώσουν την αντίστασή τους στις απολύσεις, να φτιάξουν σωματειακές επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς. «Σκέψου ότι την κρίση δεν τη δημιουργήσαμε εμείς. Οι επιχειρήσεις δε μας απολύουν λόγω των δήθεν υψηλών μας μισθών, αλλά λόγω του ανταγωνισμού τους να αποκομίσουν τεράστια υπερκέρδη στις πλάτες όλων των εργαζομένων», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση των σωματείων. Τονίζουν ότι «έχουμε χρέος απέναντι στους αγώνες που έδωσε η τάξη μας για να έχουμε κατακτήσεις και δικαιώματα, απέναντι στα παιδιά μας, να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά και να χρησιμοποιούμε την ταξική μας οργανωμένη δύναμη».

  • Με καθημερινές εξορμήσεις συνδικαλιστών της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας και του ΠΑΜΕ στα σούπερ μάρκετ «ΑΤΛΑΝΤΙΚ» στη Χαλκίδα (θα γίνουν σε όλα τα καταστήματα της επιχείρησης στην Εύβοια) καλούνται οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για να μην επιτραπεί στην εργοδοσία να υλοποιήσει τα αντεργατικά της σχέδια, δηλαδή να μη μείνει κανένας εργαζόμενος απλήρωτος, να μη γίνει καμία απόλυση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ