Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Σύγκρουση στον αέρα με ένα νεκρό

Να διερευνηθεί το ατύχημα και να δοθούν εξηγήσεις στο λαό, ζητάει το ΚΚΕ

Ενας νεκρός χειριστής και δύο τραυματίες, ένας από τους οποίους χειρουργήθηκε στο νοσοκομείο Ιεράπετρας και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, είναι ο απολογισμός της σύγκρουσης χτες δυο αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, τύπου «F-16», κατά τη διάρκεια άσκησης, νότια της Κρήτης.

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνεται: «Το ΚΚΕ εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για το νεκρό πιλότο, την ελπίδα και την ευχή για την ανάρρωση των δύο τραυματισμένων χειριστών. Η κυβέρνηση οφείλει να διερευνήσει και να δώσει εξηγήσεις στο λαό για τις αιτίες που οδήγησαν στη σύγκρουση των 2 μαχητικών αεροσκαφών, καθώς πληθαίνουν τα ατυχήματα».

Τα δυο αεροσκάφη, ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο, είχαν απογειωθεί από την 340 Μοίρα της 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα και συνετρίβησαν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια άσκησης για προσομοίωση αναχαίτισης σε χαμηλό ύψος. Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, στην άσκηση συμμετείχαν συνολικά έξι αεροσκάφη. Οι διασωθέντες είναι οι δυο χειριστές του διθέσιου αεροσκάφους, ενώ νεκρός είναι ο συγκυβερνήτης του διθέσιου F-16.

Σύγκρουση αεροσκαφών στον αέρα είχε να καταγραφεί από τις 23/11/1992, όταν κατέπεσαν ένα «Mirage 2000» και ένα «F-16», κατά τη διάρκεια άσκησης. Ωστόσο, από το 1989 που έγινε η παραλαβή του πρώτου μαχητικού F-16, έχουν καταπέσει 13 αεροσκάφη αυτού του τύπου (8 «F-16 BLOCK 30», 1 «F-16 BLOCK 50» και 4 «F-16 BLOCK 52»), σε πολλές περιπτώσεις παρασύροντας και τους πιλότους τους στο θάνατο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ