Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αφοπλισμένους εργαζόμενους θέλει η ΓΣΕΕ

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προετοιμάζει την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και την απελευθέρωση των σιδηροδρόμων στο πλαίσιο της άγριας επίθεσης που έχει εξαπολύσει στα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού προκειμένου να στηρίξει την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Και οι εξελίξεις αυτές επιβάλλουν την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων. Στην ανάγκη αυτή προσπαθεί να βάλει εμπόδια η ηγεσία της ΓΣΕΕ, στηρίζοντας στο ακέραιο τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Την προηγούμενη βδομάδα έκανε ότι δεν ήξερε τίποτα και συνιστούσε αναμονή για εκτιμηθεί η κατάσταση! Χτες μετά τη συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών πέρασε στη δεύτερη φάση του σχεδιασμού της. Τώρα συνιστά στην κυβέρνηση (και επομένως και η ίδια προβάλλει ως ανάγκη) το «διάλογο» με τους εργαζόμενους. Ενώ μαζί με την πλειοψηφία της ΠΟΣ θέτουν ως αίτημα τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων που θα «υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας, της οικονομίας και των εργαζομένων σ' αυτόν».

Η ηγεσία για άλλη μια φορά κάνει ότι ξεχνά πως η κοινωνία είναι ταξική. Επομένως ο εκσυγχρονισμός του ΟΣΕ στον καπιταλισμό δεν μπορεί παρά να ωφελεί την κυρίαρχη τάξη, την αστική, σε βάρος των εργαζομένων όχι μόνο του σιδηροδρόμου, αλλά του συνόλου. Ετσι, το αίτημά της είναι πέρα για πέρα παραπλανητικό και στόχο έχει να εμποδίσει τους εργαζόμενους να αντισταθούν σε αυτή την πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ