Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΕΒΕΖΑ
Ούτε ένας βρεφικός σταθμός σε μια πόλη 20.000 κατοίκων

Με εργαζόμενους σε παιδικούς σταθμούς συναντήθηκαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Κώστας Κωτσαντής και ο υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας Βαγγέλης Τσοβίλης

Ο Κ. Κωτσαντής υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου
Ο Κ. Κωτσαντής υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου
Ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό, ανεπαρκείς και λειψές κτιριακές υποδομές, τροφεία, απλήρωτη και με ημερομηνία λήξης εργασία, υποβαθμίζουν την προσχολική αγωγή, ήταν τα κυρίαρχα ζητήματα που αναδείχθηκαν στη χτεσινή περιοδεία σε παιδικούς σταθμούς της Πρέβεζας των υποψηφίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για την Περιφέρεια Ηπείρου και το δήμο Πρέβεζας Κώστα Κωτσαντή και Βαγγέλη Τσοβίλη αντίστοιχα.

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συναντήθηκαν με εργαζόμενους σε παιδικούς σταθμούς όπου στην αιχμή των προβλημάτων βρέθηκαν οι σοβαρές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό που θα επιδεινώσει η συνταξιοδότηση εργαζομένων. Οι ελλείψεις αυτές επιδιώκεται να «μπαλωθούν» όπως όπως με μετακινήσεις από σταθμό σε σταθμό και με δίμηνες συμβάσεις που διαιωνίζουν την εργασιακή ομηρία ενώ απλήρωτοι για 14 μήνες είναι οι 15 εργαζόμενοι σε 2 παιδικούς σταθμούς και ένα ΚΔΑΠ της δημοτικής επιχείρησης του δήμου.

Στα παραπάνω προστίθεται η επιβολή τροφείων έως και 70 ευρώ για κτίρια - κλουβιά, οι ελλείψεις στο παιδαγωγικό παιχνίδι που σε συνδυασμό με τον συνωστισμό των παιδιών - τμήματα έως και 24 ατόμων - μετατρέπουν τους παιδικούς σταθμούς σε σύγχρονο «πάρκινγκ» που δεν συνάδουν με την αγωγή και φροντίδα του παιδιού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα υποβάθμισης της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης του παιδιού και της ομαλής κοινωνικοποίησής του είναι ότι για μια πόλη 20.000 δεν υπάρχει ούτε ένας βρεφικός σταθμός. Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κάλεσαν σε καταδίκη συνολικά της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής και των εκπροσώπων της, σε πάλη για αποκλειστικά κρατικούς δημόσιους και δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείας παιδικούς σταθμούς, 2χρονη δημόσια και δωρεάν υποχρεωτική προσχολική αγωγή, με προσωπικό πλήρους αποκλειστικής απασχόλησης, κατάργηση των τροφείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ