Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΛΛΑ
Τα δημόσια ακίνητα να γίνουν «ανάσες» για το λαό

Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με αφορμή το ξεπούλημα που δρομολογεί η κυβέρνηση για το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν

Το ξεπούλημα δημόσιων ακινήτων που είναι λαϊκή περιουσία, το οποίο έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση με πρόσχημα τα ελλείμματα, στο πλαίσιο των οποίων εντάσσεται και η παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο του χιονοδρομικού κέντρου Καϊμακτσαλάν στην Πέλλα, καταγγέλλουν οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια και το Νομό Πέλλας.

Με κοινή δήλωσή τους, ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Αλέκος Ουγγρίνος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Εδεσσας, Μιχάλης Φουνταλής, Αλμωπίας, Νίκος Φτίκας, Σκύδρας, Μάνος Κανάκης και Πέλλας, Χρήστος Σίσκος, σημειώνουν ανάμεσα σε άλλα:

«Με το παιχνίδι των ακινήτων του Δημοσίου δημιουργεί στο μεγάλο κεφάλαιο άλλη μια πηγή αμύθητης κερδοσκοπίας. Στα σχέδια της κυβέρνησης - μεταξύ άλλων - βρίσκονται η παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο του χιονοδρομικού κέντρου του Καϊμακτσαλάν και η περιβάλλουσα αυτό περιοχή, συνολικής έκτασης περίπου 18.000 στρεμμάτων. Με τον "Καλλικράτη" θα προωθηθεί ακόμη περισσότερο η αλλαγή των χρήσεων γης στο όνομα της "πράσινης ανάπτυξης" κ.ά.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" είναι κάθετα αντίθετη στο νέο κύκλο εμπορευματοποίησης της δημόσιας περιουσίας σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Τα ακίνητα αυτά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για να δώσουν "ανάσες" σε όφελος του λαού, στον οποίον ουσιαστικά και τυπικά ανήκουν.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, με τον αγώνα τους να ακυρώσουν την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, να χαλάσουν τα σχέδια κυβέρνησης, κεφαλαίου και τρόικας. Να αξιοποιήσουν την ευκαιρία των τοπικών εκλογών και να διορθώσουν την ψήφο τους. Να ενισχύσουν το συνδυασμό της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε Δήμους και Περιφέρεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ