Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΩΜΗ.-- Ειδική συνεδρίαση για την αντιμετώπιση της μεγάλης ακρίβειας που παρατηρείται διεθνώς το τελευταίο διάστημα στα δημητριακά και άλλα είδη διατροφής, σχεδιάζει κατά πάσα πιθανότητα στις 24 του μήνα στη Ρώμη το πρόγραμμα Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).

ΛΙΣΑΒΟΝΑ.-- Ενοχοι κρίθηκαν και οι έξι από τους επτά κατηγορούμενους για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο ορφανοτροφείο Κάζα Πία της Λισαβόνας - ενός ιδρύματος που φροντίζει περίπου 4.500 παιδιά ορφανά - σε μια δίκη που κράτησε πάνω από πέντε χρόνια. Οι ποινές κυμαίνονται από 5 έως 18 χρόνια. Καταδικάστηκαν για τους συστηματικούς βιασμούς 32 αγοριών στο ίδρυμα τη δεκαετία του '90, ωστόσο εικάζεται πως οι κακοποιήσεις είχαν ξεκινήσει από τα μέσα του '70. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι ο δημοφιλής τηλεοπτικός παρουσιαστής ψυχαγωγικών εκπομπών στην πορτογαλική τηλεόραση, Κάρλος Κρουζ, ο πρώην πρεσβευτής Χόρκε Ρίτο, αλλά και ο πρώην οδηγός του Κάζα Πία που ομολόγησε πως είχε κακοποιήσει αγόρια σε εκατοντάδες περιστάσεις.

ΝΤΟΥΜΠΑΪ.-- Συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι ένα εμπορικό αεροσκάφος με διμελές πλήρωμα της εταιρείας UPS. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες των αρχών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το αεροσκάφος συνετρίβη σε γειτονική αεροπορική βάση, δίπλα σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο, και δεν προκλήθηκαν άλλα θύματα. Τα αίτια της συντριβής παρέμεναν άγνωστα.

ΜΟΝΡΟΒΙΑ.-- Ο επικεφαλής της λιβεριανής κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας «ΝOCL» υπέγραψε χτες συμφωνία με την πολυεθνική «Chevron» για την έναρξη γεωτρήσεων σε παράκτιες περιοχές της δυτικοαφρικανικής χώρας με πιθανά πετρελαϊκά αποθέματα. Η πολυεθνική φέρεται πάντως πως εξασφάλισε τη μερίδα του λέοντος στα πιθανά κέρδη (περίπου 70%).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ