Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντίσταση και διεκδίκηση εφ' όλης της ύλης

-- Από τις εκλογές και μετά, δεν έχουμε δει σε επίπεδο δράσης λαϊκού κινήματος κάποια άλλη «γραμμή Μαζινό», να πει: «Ως εδώ και μη παρέκει. Δεν περνάει».

-- Καταρχήν αυτήν τη «γραμμή Μαζινό» την έχει βάλει και ο πρωθυπουργός, Καραμανλής, Παπανδρέου είχαν μια γραμμή Μαζινό για την ΦΥΡΟΜ, για το Κυπριακό, για πάρα πολλά πράγματα και την εγκατέλειπαν πάρα πολύ εύκολα. Στις σημερινές συνθήκες, δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα, δεν μπορείς να επιλέξεις ένα ζήτημα και να πεις εδώ δεν κάνω πίσω.

Σήμερα οξύνονται όλα τα προβλήματα, να πάρουμε το πρόβλημα της δουλειάς, η ανεργία είναι τεράστιο ζήτημα. Η ανεργία θα αυξηθεί, ήδη λένε ότι θα πάνε ένα εκατομμύριο άνεργοι, χωρίς να υπολογίζουν αυτούς που δεν έχουν μπει στον ΟΑΕΔ. Πάρτε ένα μέρος της αγροτιάς που θα εκτοπιστεί από το χωράφι, αυτοί δεν είναι σε κανέναν ΟΑΕΔ. Θα πάρουν ένα καλάθι, έναν πάγκο και θα πουλάει ό,τι μπορεί, αυτό το δήθεν παραεμπόριο, θα κάνει δουλειές του ποδαριού, τι θα κάνει; Ναρκωτικά θα πουλάει;

Επίσης η ανεργία φέρνει και άλλα προβλήματα. Μεγαλώνει ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι δε θα καλύπτονται με βιβλιάριο Υγείας. Στην επίσκεψή μου στην Κοζάνη μου έλεγαν ότι στα νοσοκομεία πηγαίνουν άνθρωποι που δεν έχουν βιβλιάριο. Τώρα ακόμα που δεν έχουν οργανωθεί, μπορούν να κάνουν τα στραβά μάτια. Mε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και τη μισή γάζα την περνάς στο ηλεκτρονικό σύστημα. Τι θα γίνεται με αυτούς τους ανθρώπους; Είναι οι ΕΒΕ που δεν μπορούν να πληρώνουν ασφάλιστρα, οι άνεργοι που τελείωσαν με το ταμείο ανεργίας, ο ΟΑΕΔ περικόπτει χρήματα.

Αρα λοιπόν αυτήν τη στιγμή όλα τα προβλήματα έχουν αυξηθεί. Με άξονα βεβαίως τη δουλειά, το μεροκάματο, τη σύνταξη. Τι θα γίνει τώρα στα σχολεία που το πετρέλαιο ακριβαίνει; Αρχισαν οι σχολικές επιτροπές των δήμων και καλούν τους γονείς και τους λένε να καταβάλουν χρήματα για το πετρέλαιο θέρμανσης. Είναι το ευαίσθητο σημείο. Λέει ο γονιός: Πού θα στείλω εγώ το παιδί μου μέσα στο κρύο σχολείο;

Αρα, λοιπόν, πραγματικά ο λαός χρειάζεται να αντισταθεί και να διεκδικήσει εφ' όλης της ύλης. Πρέπει να ξεκαθαρίσει πού οφείλεται η κρίση και να μην πιστεύει στους μύθους ότι θα έρθουν οι Αραβες από το Κατάρ στην Ελλάδα και θα φάμε με χρυσά κουτάλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ