Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Με συγχρονισμένα βήματα η επίθεση στο λαό

Με κοροϊδία και απειλές ο Γ. Παπανδρέου προσπαθεί να νομιμοποιήσει τη βάρβαρη πολιτική υπέρ του κεφαλαίου

Οι σύγχρονες ανάγκες είναι αυτές που πρέπει να καθοδηγούν τους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες. Είναι όρος αναγκαίος για κίνημα ικανό να αμυνθεί και να αντεπιτεθεί στην κυρίαρχη πολιτική
Οι σύγχρονες ανάγκες είναι αυτές που πρέπει να καθοδηγούν τους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες. Είναι όρος αναγκαίος για κίνημα ικανό να αμυνθεί και να αντεπιτεθεί στην κυρίαρχη πολιτική
Τη μεγαλύτερη συμβολή τους στην επιτάχυνση της αντιλαϊκής επίθεσης απαίτησε χτες από τους υπουργούς της κυβέρνησης ο Γ. Παπανδρέου, στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου. «Εχουμε ανοίξει το βηματισμό μας για τις μεγάλες αλλαγές», τόνισε ο πρωθυπουργός και ξεκαθάρισε για πολλοστή φορά ότι θα ενταθεί η πολιτική λιτότητας και αφαίμαξης των λαϊκών εισοδημάτων.

«Εχουμε ανηφορικό δρόμο για την εξυγίανση της οικονομίας μας (...) και πρέπει να συνεχιστεί χωρίς την παραμικρή χαλάρωση. Η επιτυχία μας θα εξαρτηθεί από τις μεγάλες αλλαγές που πρέπει να προωθηθούν σε κάθε τομέα», τόνισε, επιβεβαιώνοντας ότι η βαρβαρότητα δεν έχει ημερομηνία λήξης.

Αποτυπώνοντας τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, στο χτεσινό υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν μια σειρά από νομοσχέδια, όπως:

-- Το νομοσχέδιο για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων που ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «νέα αρχή» για φορολογική δικαιοσύνη.Οι ρυθμίσεις του οδηγούν στο ξέπλυμα της μεγάλης φοροδιαφυγής, με την παροχή νέων προκλητικών προνομίων στις μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις.

-- Το νέο νόμο - πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση,για να υποβοηθήσει την εξολοκλήρου επικράτηση των επιχειρηματιών στην εκπαίδευση.

-- Το νομοσχέδιο για την «Κατάργηση και Συγχώνευση Υπηρεσιών, Οργανισμών και Φορέων του Δημόσιου Τομέα»,με το οποίο θα κλείσουν μια σειρά από υπηρεσίες του δημοσίου και θα καταργηθούν θέσεις δημοσίων υπαλλήλων.

-- Το νομοσχέδιο για τις «πυρόπληκτες περιοχές».Ανοίγει το δρόμο για την αλλαγή της χρήσης γης σε περιοχές που καταστράφηκαν από τις μεγάλες πυρκαγιές των τελευταίων χρόνων.

-- Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την «επιτάχυνση στην απονομή της Ποινικής Δικαιοσύνης».

Κοροϊδία και απειλές

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους υπουργούς να παρουσιάσουν «ολοκληρωμένο σχέδιο» για τις «αλλαγές» που θα προωθηθούν στα υπουργεία τους. «Ενόψει της νέας περιόδου που ξεκινάει με την έναρξη του δεύτερου χρόνου διακυβέρνησής μας (...) θέλω ο καθένας από εσάς να προβεί σ' έναν λεπτομερή σχεδιασμό, αλλά και σε ένα χρονοδιάγραμμα», είπε ο πρωθυπουργός, απαιτώντας από τα κυβερνητικά στελέχη να συντονίσουν το «έργο» τους με τις επιταγές του μνημονίου και τα επιπλέον μέτρα που περιέχονται στο πρόγραμμα της κυβέρνησης.

«Είμαστε κυβέρνηση αποφασισμένη και ο λαός δείχνει ωριμότητα στις αλλαγές», ισχυρίστηκε προκλητικά ο πρωθυπουργός και στο ίδιο πνεύμα ισχυρίστηκε ότι «είμαστε κυβέρνηση της διαβούλευσης και της συναίνεσης (...)Επιδιώκουμε το διάλογο και τη σύνθεση των απόψεων (...) Σε αποφάσεις για μεγάλες αλλαγές, που ζητά η ίδια η κοινωνία - και τις κάνουμε πράξη». Πρόκειται για κοροϊδία πρώτου μεγέθους σε βάρος του λαού που στη συντριπτική του πλειοψηφία στέκεται απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, την οποία στηρίζουν ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ.

Την ίδια ώρα, ο Γ. Παπανδρέου έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι θα αντιπαρατεθεί με οποιονδήποτε σταθεί εμπόδιο στην εφαρμοζόμενη πολιτική, επιστρατεύοντας και τη δοκιμασμένη μέθοδο του «κοινωνικού αυτοματισμού». Στην «Παιδεία, όπως και στις Μεταφορές, ο διάλογος δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς ή τους ιδιοκτήτες φορτηγών, αφορά στο σύνολο της χώρας, στην κοινωνία ολόκληρη», ανέφερε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση είναι «αποφασισμένη» να ανοίξει «κάθε θέμα που κρατάει τη χώρα πίσω και να πάρει αποφάσεις, που καθυστερούν εδώ και χρόνια».

Ο πρωθυπουργός διαμήνυσε επίσης στους υπουργούς ότι τα νομοσχέδια και οι αποφάσεις που προωθούν θα πρέπει να γίνονται με «προηγούμενη συνεννόηση μαζί» του ή «με το πρωθυπουργικό γραφείο», γιατί «ο στόχος είναι η μεγιστοποίηση του αποτελέσματος των κυβερνητικών πρωτοβουλιών».

Διεκδικεί ρόλο στους ανταγωνισμούς

Αναφέρθηκε ακόμα στο ταξίδι και τις επαφές του στις ΗΠΑ και προανήγγειλε εξελίξεις στο θέμα του ονόματος με την ΠΓΔΜ. «Περιμέναμε ότι θα ήταν εκεί (σ.σ. στη Νέα Υόρκη) ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ και θα ήταν μια ευκαιρία να προωθήσουμε - δεν λέω ότι θα λύναμε, αλλά πάντως να προωθήσουμε - το θέμα του ονόματος. Εμείς είμαστε πάντα έτοιμοι και έχουμε βούληση να προωθήσουμε το θέμα, για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση». Μίλησε, τέλος, για τις επαφές που είχε με επιχειρηματίες για να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επένδυση από το Κατάρ.

Σε μια προκλητική για τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού τοποθέτηση, ο Χ. Παμπούκης μοίρασε χτες το βράδυ δήλωση, σύμφωνα με την οποία η όποια παρέμβαση στο Ελληνικό θα λάβει υπόψη «τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες του ελληνικού λαού», ενώ «τα σενάρια που ανακυκλώθηκαν τις τελευταίες μέρες και κάνουν λόγο για "ανάπτυξη τύπου Λας Βέγκας" στερούνται σοβαρότητας και λειτουργούν αποπροσανατολιστικά». Επί της ουσίας, ο πρωτομάστορας της συμφωνίας με το Κατάρ επιβεβαιώνει ότι τα αραβικά κεφάλαια έχουν ήδη πάρει για «αξιοποίηση» το Ελληνικό και προσπαθεί δημαγωγικά να χρυσώσει το χάπι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ