Σάββατο 2 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Διαχείριση από το κράτος για τη ζωή και το περιβάλλον ή από τους ιδιώτες για το κέρδος

Στη χωματερή Λιοσίων - Φυλής περιόδευσαν οι Θανάσης Παφίλης, Δήμος Κουμπούρης και Δημήτρης Τσιουμπρής

Το Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης. Φτιάχθηκε με χρήματα του ελληνικού λαού και το εκμεταλλεύεται ιδιώτης
Το Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης. Φτιάχθηκε με χρήματα του ελληνικού λαού και το εκμεταλλεύεται ιδιώτης
Το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων δεν είναι ούτε τοπικό, ούτε καθαρά τεχνοκρατικό. Είναι πολιτικό και για το σημερινό αδιέξοδο ευθύνονται οι κυβερνήσεις και οι τοπικοί «άρχοντες» ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, αλλά και του ΣΥΝ και του ΛΑΟΣ. Η ουσία είναι: Ποιος υλοποιεί τη διαχείριση απορριμμάτων, αν θα γίνει από το κράτος με γνώμονα την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος ή από ιδιώτες για το κέρδος; Ποιος θα πληρώσει αυτό το έργο, το κράτος ή θα φορτωθεί πολλαπλά το κόστος στα λαϊκά στρώματα;

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Θανάσης Παφίλης, ο οποίος περιόδευσε χτες το πρωί στο ΧΥΤΑ Λιοσίων - Φυλής, όπου είχε πλούσια συζήτηση με εργαζόμενους στα γραφεία του ΕΣΔΚΝΑ, στο εργοστάσιο αποτέφρωσης νοσοκομειακών αποβλήτων, στο μηχανουργείο, στο εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης. Μαζί του ήταν ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Δήμος Κουμπούρης και ο υποψήφιος δήμαρχος Φυλής, Δημήτρης Τσιουμπρής.

Η οργή για το χείμαρρο αντιλαϊκών μέτρων και τις άθλιες συνθήκες εργασίας κυριαρχούσε στις κουβέντες: «Κάθε μήνα πληρώνει το κράτος δύο εκατομμύρια ευρώ σε ιδιώτη για να λειτουργεί το ΕΜΑΚ (εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης)! Είναι ένα νόμιμο σκάνδαλο. Το εργοστάσιο έχει 55 συμβασιούχους και 50 εργαζόμενους μέσω εργολαβίας. Δε θα μπορούσαμε να είμαστε όλοι μόνιμοι και να το λειτουργεί το κράτος;», είπε ένας εργαζόμενος. «Δουλεύουμε μέσα στα σκουπίδια και δε μας εντάσσουν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά!», έλεγαν οι εργαζόμενοι.

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συνομιλούν με τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο ανακύκλωσης
Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συνομιλούν με τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο ανακύκλωσης
«Αν δε χάσουν ψήφους το ΠΑΣΟΚ κι η ΝΔ και δεν ενισχυθεί σημαντικά το ΚΚΕ, θα πιστέψουν ότι αντέχετε κι άλλα βάρβαρα μέτρα», είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος του ΚΚΕ.

«Λεφτά υπάρχουν», τόνισε ο Θ. Παφίλης, «αλλά δίνονται στα μονοπώλια για να επενδύουν κι οι εργαζόμενοι δουλεύουν με τέτοιους όρους. Για τον ίδιο σκοπό πάρθηκαν και αυτά τα άγρια μέτρα, τα οποία ούτε προσωρινά είναι, ούτε τα μόνα. Τα χρήματα που μάζεψε τώρα η κυβέρνηση, θα τα ξαναδώσει στους επιχειρηματικούς κολοσσούς, οι οποίοι είναι ανάμεσα στους δανειστές της Ελλάδας. Γιατί, αντί να βελτιώνονται οι όροι ζωής και εργασίας, χειροτερεύουν; Γιατί απορρίφθηκε η πρόταση νόμου του ΚΚΕ στη Βουλή για σταθερή και πλήρη εργασία για όλους; Και μία μόνο επίσκεψη στη χωματερή αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι πρέπει να ενταχθείτε στα ΒΑΕ και να δουλεύετε λιγότερο από 7 ώρες, και με άλλες συνθήκες», είπε, υπογραμμίζοντας ότι η τεχνολογία σήμερα το επιτρέπει, αλλά χρειάζονται γενικότερες αλλαγές, πρέπει ο παραγόμενος πλούτος να ανήκει στους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ