Σάββατο 2 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Τακτική προεκλογικής εξαπάτησης

Με ψευτοδιλήμματα και άσφαιρα αντιπολιτευτικά πυρά, προσπαθεί να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια

Ψεύτικες ελπίδες για «ταχύτερη απαλλαγή από το μνημόνιο», υψηλοί τόνοι και άσφαιρα πυρά κατά της κυβέρνησης, ψευδεπίγραφα διλήμματα, σκανδαλολογία και ισχυρή δόση δημαγωγίας, συνθέτουν το «μείγμα» της προεκλογικής τακτικής της ΝΔ, με στόχο την εξαπάτηση και τον εγκλωβισμό της λαϊκής δυσαρέσκειας.

Το «στίγμα» το έδωσε ο Α. Σαμαράς με τη χτεσινοβραδινή ομιλία του στην Καστοριά, από όπου ξεκίνησε τις προεκλογικές περιοδείες του. «Το σχέδιο της ΝΔ μηδενίζει το έλλειμμα σε ενάμιση χρόνο, μειώνει το χρέος μέσα σε τέσσερα χρόνια, και βγάζει τη χώρα από τους όρους του μνημονίου μέσα σε μια διετία. Αρα δημιουργεί ελπίδα», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ, καταφεύγοντας σε φτηνά επικοινωνιακά κόλπα, για να μη φανεί η πλήρης σύμπλευση με την αντιλαϊκή στρατηγική του μνημονίου που εφαρμόζει η κυβέρνηση με την τρόικα.

Την ίδια στιγμή, έσπευσε να καθησυχάσει την πλουτοκρατία και τους «διεθνείς εταίρους» ότι η πρόταση και η τακτική του κόμματός του σε καμία περίπτωση δεν χαλάει το κλίμα της συμμόρφωσης και της πλήρους εφαρμογής του μνημονίου. «Δεν είπαμε, εμείς ποτέ, ότι δε θα χρειαστούν θυσίες. Είπαμε ότι θα πιάσουν τόπο οι θυσίες», τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας στο ίδιο πνεύμα: «Δεν είπαμε εμείς ποτέ ότι θα μοιράσουμε λεφτά στον κόσμο».

Δημαγωγώντας σε βάρος του λαού, υποσχέθηκε ανέξοδα ότι «θα αποκαταστήσουμε τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων». Αφήνοντας στο απυρόβλητο την αντιλαϊκή πολιτική του μνημονίου, επικεντρώνει τα πυρά στην κυβέρνηση την οποία κατηγορεί για αναξιόπιστη διαχείριση του μνημονίου.

«Πράγματι, τι αξιοπιστία μπορεί να έχει μια κυβέρνηση, που κατάφερε, στους τέσσερις πρώτους μήνες εφαρμογής του μνημονίου, να έχει πέσει έξω στα περισσότερα», αναρωτήθηκε επικαλούμενος τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, τα δημόσια έσοδα, τις δαπάνες για το πρόγραμμα επενδύσεων, κ.ά.

Παράλληλα, έθεσε τα βασικά ψευτοδιλήμματα ενόψει των εκλογών του Νοέμβρη: «Θέλετε αυτοδιοικητικούς άρχοντες ελεγχόμενους από την κυβέρνηση που ακύρωσε τη μεταρρύθμιση (σ.σ. εννοεί τον "Καλλικράτη"!) ή θέλετε αυτοδιοικητικούς άρχοντες χωρίς κομματικές εξαρτήσεις από την κυβέρνηση»; Και ακόμα: «Το βράδυ των εκλογών τι ακριβώς θέλετε να νιώσει η κυβέρνηση: ευχαριστημένη με την ετυμηγορία του λαού ή να νιώσει "ζεματισμένη";».

Δεν παρέλειψε βέβαια να «πουλήσει» το παραμύθι ότι τάχα «η ΝΔ σήμερα έχει αλλάξει», επειδή τάχα «έκανε αυτοκριτική σε σχέση με το παρελθόν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κοροϊδεύουν τους αγρότες αυτοί που στηρίζουν την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ(2015-09-08 00:00:00.0)
«Χαράτσωμα» των αστικών κομμάτων στις κάλπες(2012-03-29 00:00:00.0)
Εμπρακτη στήριξη στις αντιλαϊκές ανατροπές(2010-12-22 00:00:00.0)
Ψηφοθηρική δημαγωγία και υποκρισία(2010-11-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ